MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tabip Odası'ndan 'sözleşme' isyanı!
Sağlık
31 Aralık 2021 Cuma 13:02

Tabip Odası'ndan 'sözleşme' isyanı!

Bazı illerde Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin uygulanarak aile hekimlerinin sözleşmesinin yenilenmemesine tepki gösteren İzmir Tabip Odası, “Derhal bu hukuksuzluğa son verin” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 30 Haziran’da yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne göre görevleriyle ilgili olarak sosyal medya paylaşımı yapan, tweet atan aile hekimine 50 ceza puanı kesilecek, basına üç kez izinsiz konuşan aile hekiminin sözleşmesi yenilenmeyecek. “Ceza yönetmeliği” olarak tanımlanan düzenlemeye yönelik tepkiler İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illerde iş bırakma eylemlerine dönüşürken, kentteki sağlık meslek örgütleri de konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Öte yandan İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü’nün, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni uygulayarak yaklaşık 35 aile hekimiyle sözleşmesini yenilememesi tepkilere yol açtı. İzmir Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının sözleşme yenilememe tehditleri ile susturacaklarını, korkutacaklarını, biat ettireceklerini düşünenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Vazgeçmiyoruz! Ceza yönetmeliğinizi kabul etmiyoruz.  Derhal bu hukuksuzluğa bir son verin. Mücadelemiz ceza yönetmeliği geri çekilene kadar sürecektir” denildi.

BU HUKUKSUZLUĞA SON VERİN!
İzmir Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı illerde bizlerin en başından karşı çıkıp, sakıncalarını dile getirdiğimiz ceza yönetmeliğinin hukuksuzluğunu en somut şekilde ortaya koyan sözleşme yenileme değerlendirme komisyonlarının kurulduğunu görmekteyiz. Tam bir keyfiyet içinde subjektif değerlendirmelerle, sözleşmeyi yenilesek mi, yenilemesek mi?  diyerek aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarını iş güvencesi ortadan kaldırılmaktadır.  Hekimlerin istifa ederek, genç hekimlerin ülkede hekimlik mesleği açısından bir gelecek göremeyip yurtdışına göç ettiği bu süreçte, hukuksuz sözleşme fesihleri sağlık hizmetlerini aksatmaktan başka bir işe yaramayacaktır.  Pandemi sürecinde özveri ile hizmet sunan, olumsuz fiziki koşullarda hizmet veren, angaryalarla boğuşurken, özlük hakları giderek ellerinden alınan aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının ceza yönetmeliğinin hukuksuz maddelerine göre sözleşmelerinin feshedilmesini kabul etmiyoruz! Komisyon kararlarıyla sözleşmeleri yenilenmeyen aile sağlığı merkezi çalışanlarının sözleşmeleri adil ve hakkaniyet kuralları çerçevesinde yeniden ele alınmalıdır. Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verilmelidir. Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının sözleşme yenilememe tehditleri ile susturacaklarını, korkutacaklarını, biat ettireceklerini düşünenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Vazgeçmiyoruz! Ceza yönetmeliğinizi kabul etmiyoruz.  Derhal bu hukuksuzluğa bir son verin. Mücadelemiz ceza yönetmeliği geri çekilene kadar sürecektir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir