MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taha Akgül, mindere veda etti!
Güncel
11 Ağustos 2024 Pazar 14:48

Taha Akgül, mindere veda etti!

"Türk sporunun yaşayan efsanesi" Taha Akgül mindere Paris'te veda etti. Erkekler serbest stil 125 kilo üçüncülük maçında Kırgızistanlı Aiaal Lazarev'i 7-0 yenen Taha Akgül, müsabaka bitiminde minderde ayakkabılarını çıkararak, "başarılarla dolu" aktif güreş kariyerini 33 yaşında noktaladı

Paris 2024'te erkekler serbest stil 125 kilo üçüncülük maçında Kırgızistanlı Aiaal Lazarev'i 7-0 yenen Taha Akgül, müsabaka bitiminde minderde ayakkabılarını çıkararak, "başarılarla dolu" aktif güreş kariyerini 33 yaşında noktaladı.

Dünya güreşinin önemli isimlerinden Taha, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Champ de Mars Arena'daki seyircilerin alkışlarıyla güreşe veda etti.

GÜREŞE BABASININ SAYESİNDE BAŞLADI

22 Kasım 1990 doğumlu Taha Akgül, 12 yaşında babasının yönlendirmesiyle memleketi Sivas'ta güreşe başladı.

Babası da güreşçi olan Taha, minikler ve yıldızlarda madalya alamadı. İstediği sonuçları alamayınca güreşe kısa bir süre ara da veren Taha, mindere tekrar dönerek ilk şampiyonluğuna büyükler kategorisinde ulaştı.

Minderde başarıyı geç yakalasa da artan performansıyla dünyanın zirvesine çıkan Taha, büyükler serbest stil ağır sıklette kazandığı madalyalarla "unutulmaz" güreşçiler arasına girdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir