MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihe saygı, geleceğe miras: Yukarıköy
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2023 Çarşamba 13:48

Tarihe saygı, geleceğe miras: Yukarıköy

Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri Tarihi Yukarıköy, şimdiden İzmir’in günübirlik turizmdeki yeni rotası olmaya başardı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmasıyla 300 yıl öncesinden kalan mirası gelecek kuşaklara aktaracaklarını ifade ederek, “Geçmişin izlerini geleceğe taşıdığımız, bölgeyi yeniden canlandırdığımız Yukarıköy Projesi’ni artık Narlıdereli ve İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz” diye konuştu.
Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Valiliğinin katkılarıyla kente miras bıraktığı Tarihi Yukarıköy, daha şimdiden kentin yeni uğrak noktası olmayı başardı. 8 Temmuz 2023 tarihinde il protokolünün katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Yukarıköy, İzmir’in günübirlik turizmdeki yeni rotası olarak kente hizmet veriyor. Yemyeşil Çatalkaya Dağı’nın ve masmavi İzmir Körfezi’nin arasında yer alan tarihi bölge; 300 yıllık tarihi hissetmek ve bölgenin kültürel mirasını keşfetmek isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor. İzmir’in yaşayan müzesi Yukarıköy hem geçmişten gelen mirası geleceğe taşıyor hem de yerel halka ekonomik değer yaratıyor. 



KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ OLACAK
Narlıdere’nin ayakta kalan eski binası olan, Tahtacı Türkmenlerin gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı Narlıdere Kültürevi’nin de yer aldığı bölge, yıl boyunca kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. 

İZMİR’İN YENİ GASTRONOMİ DURAĞI
Tarihi Yukarıköy’ün yeme-içme kültürü ile gastronomi merkezi olarak da büyük talep görmesi bekleniyor. Dünyanın en büyük gıda hareketi olan ve tüketicileri iyi, temiz, adil gıda ile buluşturan Slow Food’a üye Narlıdere, Yukarıköy’de de yerel üreticilerin desteklendiği çalışmalara imza atıyor. Sürdürülebilirlik ve toplumsal katılım anlayışıyla hayata geçen dev proje ile yöre halkının ekonomik özgürlüğe kavuşması hedefleniyor. Bölgede ayrıca Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ile kadınlara istihdam da sağlanıyor. 



“BOLLUK, BEREKET GETİRECEK”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Yukarıköy’ün bundan sonra ‘yaşayan müze’ olarak hizmet vereceğini ifade ederek, “Yaklaşık 300 yıl öncesinden bizlere miras kalan bu kıymetli değeri gelecek kuşaklara aktarmak ve İzmir’imize turizmde yeni bir rota kazandırmak için çıktığımız bu yolda en büyük desteği yöre halkından gördük. Şimdi onların da büyük çabalarıyla hayata geçirdiğimiz bu eseri, yine onlar için ekonomik değere dönüştüreceğiz. Nar bizim kültürümüzde bolluk ve bereket demektir. İnanıyoruz ki Narlı Mahallemiz sınırları içinde yer alan Yukarıköy de ilçemize bolluk ve bereket getirecek. Geçmişin izlerini geleceğe taşıdığımız, bölgeyi yeniden canlandırdığımız Yukarıköy Projesi’ni artık Narlıdereli ve İzmirli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Büyük bir gururla kentimize hediye ettiğimiz Yukarıköy, ülkemize ve İzmir’imize hayırlı olsun” diye konuştu.



YUKARIKÖY HAKKINDA
Narlı Mahallesi Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi, 10 bin 646 metrekarelik kentsel sit alanı ilan edilen bölgede gerçekleştirildi. Proje kapsamında, 9 adedi tescilli olmak üzere toplamda 122 bina mukdes ekleriyle birlikte aslına uygun olarak restore edildi. Tarihi alanın altyapısı baştan aşağıya yenilendi, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, bölgeye bütünleşmiş şekilde yaya yolu ve dinlenme alanı kazandırıldı.

(Bu bir advertoriyal haber çalışmasıdır) 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir