MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi Havagazı’nda ‘Çeşme Projesi’ zirvesi!
Güncel
5 Mayıs 2020 Salı 18:24

Tarihi Havagazı’nda ‘Çeşme Projesi’ zirvesi!

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda  ‘Çeşme Projesi’ zirvesi gerçekleşti. Zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener’in yanı sıra  Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un daha önce kente gelerek projenin tanıtımını yaptığı toplantıya davet edilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Oran da katıldı.

GERÇEKİZMİR- İzmir kent gündemini uzun süredir meşgul eden, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek Çeşme Projesi için önemli bir zirveye daha imza atıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kente gelerek İzmir Ticaret Odası’nda projenin tanıtımını yapmıştı.

DAVET KRİZİ YAŞANMIŞTI

Odalar, sivil toplum kuruluşları ile buluşan Bakan Ersoy ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de bir araya gelmişti. Tanıtım toplantısına Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın davet edilmemesi üzerine kriz yaşanmış ve Başkan Oran, sürecin dışında bırakıldığını belirterek sitemde bulunmuştu.

Dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını Türkiye’yi de etkisi altına alınca yatırımın durdurulup durdurulmayacağı merak konusu olurken, Bakan Ersoy da projeyle ilgili bir durdurulmanın söz konusu olmadığını vurgulamıştı. Son kertede, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda projeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sivil toplum kuruluşları ve turizm temsilcilerinin katıldığı bir zirve gerçekleşti.

Zirvenin ardından açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Bütün meslek odaları, turizmcilerin, büyükşehir belediyesi, ticaret odası ve Çeşme Belediyesi’nin katılımıyla bir beyin fırtınası yaptık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Oran, daha önce yaşanan davet krizi sonrasında bu kez gerçekleşen zirveye katılmasına ilişkin ise, “Davet zaten Büyükşehir Belediyemizindi” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir