MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi kurultaya ‘Özel’ final: CHP ‘değişim’ dedi!
Politika
5 Kasım 2023 Pazar 02:50

Tarihi kurultaya ‘Özel’ final: CHP ‘değişim’ dedi!

CHP’nin 38.Olağan Kurultayı tarihi bir genel başkanlık yarışına sahne oldu. Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özel, partiyi 13 yıldır yöneten Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktığı iki tur sonunda salt çoğunluğu sağlayarak genel başkan seçildi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38.Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 

"İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapılan kurultayın ilk gününde 1367 delege partinin genel başkanını seçti. 

Kurultay günü Eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen ile Eski Milletvekili İlhan Cihaner’in demokratik olmayan ortam ve delegeye baskı vurgusuyla adaylıktan çekilirken, yarış Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında yaşandı. 

İLK TURDA 18 OY FARK
Kıran kırana geçen seçimin ilk turundan Özel galip ayrılırken yeter çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Özel’e sandıktan 682 oy çıkarken, Kılıçdaroğlu ise 664 oyda kaldı. 1366 delegeden 1364'nün sandığa gittiği seçimde 18 oy geçersiz sayıldı. 

İKİNCİ TURDA 812 OYLA ZAFER 
İlk turun galibi Özel ikinci turda oy sayısını 811’e çıkararak salt çoğunluğu sağladı ve CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’na ise ikinci turda 536 oy çıktı. 

ÖZEL 8.GENEL BAŞKAN 
Bu sonucun ardından Özel CHP’nin tarihteki 8.genel başkanı oldu. Deniz Baykal'ın istifası sonrası 2010'daki 33. Olağan Kurultay'dan bu yana genel başkanlığını Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü CHP'de, bugüne kadar 7 genel başkan görev yaptı. Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay'da tek aday gösterilerek yeniden genel başkanlığa seçilmişti.



CHP: YENİ DÖNEM LİDERİMİZ ÖZEL 

Özel'in seçim zaferinin ardından CHP'nin resmi hesaplarından da bir paylaşım yapıldı. CHP'nin "38. Olağan Kurultayımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Özgür Özel olmuştur" paylaşımında Özel'in fotoğrafının üzerindeki 'Yeni Dönem Liderimiz' mesajı da dikkat çekti. 

KURULTAYDA NELER YAŞANDI?
CHP'nin 38.Olağan Kurultayı'nda salon sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlarken, seçimler için yeter çoğunluk da kısa sürede sağlandı. 

Divan üyeleri belli oldu 
Kurultayda ilk olarak Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını yapacağı divanın üyeleri netleşti. Her iki cephenin de 4'er isim bildirdiği divan için Özel cephesi Değişimciler Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’in; Genel Merkez de Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimlerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu videoları
Kurultayda perde dikkat çeken bir detayla açıldı. Salondaki dev ekrandan Genel Başkan Kılıçdaroğlu grup konuşmaları ve Adalet Yürüyüşü'nden çok sayıda kesit içeren bir video gösterimi yapıldı. 



İmamoğlu: Halkın sesine kulak verelim 
Kurultayda ilk konuşmanı Divan Başkanı İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, "Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim" mesajını verdi. İmamoğlu, "Halkımıza karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Burada sorumlu davranmak, geleceğe güvenlebakmak gerekir. Kurultayımız biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. Her alanda halkımızla buluşacağız. Göreceksiniz yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız. Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim" diye konuştu. 

Blok başvurusu yok, üst yönetim seçimleri çarşafla! 
Öte yandan kurultayda divana blok liste başvurusu yapılmadı. Buna göre yarın gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçimleri çarşaf liste yöntemiyle yapılacak. 

2 aday yeter imzayı sağlayarak aday oldu
CHP Kurultay'ında Divan'a yeter sayıda imza teslim eden Kılıçdaroğlu ile Özel'in adaylıkları resmileşti ve yarışın adı kondu. Divan Başkanlığı imza sayılarını açıklamama kararı aldı ve mükerrer imzalar da hesaplanmadı. 

- CHP KURULTAYI'NIN SONUÇ BİLDİRGESİ İÇİN TIKLAYINIZ... 



SALONDAN NOTLAR 

Tribünler ayrıldı 
Arena Spor Salonu’nun sağ tarafındaki tribünler Özel’i, sol taraftaki tribünler ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler için ayrıldı.

Belediye başkanlarına sevgi seli 
Kurultayda salona giriş yapan belediye başkanları tek tek anons edildi. Başkanlar salondan büyük alkış aldı.

Önce Özel sonra Kılıçdaroğlu geldi  
Kurultay salonuna önce Özgür Özel sonra Kemal Kılıçdaroğlu geldi. 2 isim de destekçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşırken girişteki kalabalık nedeniyle uzun süre yürümekte zorlandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kamil
 5 Kasım 2023 Pazar 10:12
Chp genel başkanı değişti fakat zihniyet değişti mi hiç sanmıyorum.
 Partili
 4 Kasım 2023 Cumartesi 15:04
İşte belediye başkanların doğrusunda alkışlıyorlar.yalnışınıda alkışlayan örgüte sağlıklı karar beklemek zaten yalnış olur.ve başkanlarda kendilerini parti üstü güç olarak görüyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir