MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi zirve dünya basınında: Sonraki adım ne olacak?
Dünyadan
14 Ekim 2025 Salı 07:55

Tarihi zirve dünya basınında: Sonraki adım ne olacak?

Mısır'daki Gazze Zirvesi'ne dünya basınında da geniş yer verildi. Yalnız imzalanan niyet beyanı değil, liderlerin perde arkasında kalan anları da gündem oldu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun uçağının inişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından engellenmesi de manşetlerde yer aldı.

Özellikle Ortadoğu'yu derinden etkileyen Gazze Barış Zirvesi, dünya basınının manşetlerini doldurdu. 

Deklarasyon metninin ardından manşetlerde ortak bir soru vardı, sonraki adım ne?

İSRAİL'İN ŞARTLARA UYMAYABİLECEĞİ ENDİŞESİ

ABD Merkezli Washington Post Gazetesi, "Trump Ortadoğu'da dönüştürücü bir barış hedeflerken, İsrail ile Arap liderler arasında kilometrelerce mesafe var" manşetini kullandı.

Gazete, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'e barış anlaşmasında şartları kabul etmesi için baskı yaptığını ama İsrail'in bu şartlara uymayabileceği endişesini yazdı.

"DETAYLAR KARANLIKTA KALDI"

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times da internet sitesinde benzeri bir endişeye yer verirken, "Trump Ortadoğu'nun yeni şafağını övdü ama detaylar karanlıkta kaldı" başlığını kullandı.

Gazete manşetinde ise, "İsrail için yeni sınav, ABD ile ilişkiler onarılabilir mi?" ifadelerine yer verdi.

Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle ABD kamuoyunda gittikçe kötüleşen itibarını düzeltmek için ateşkes sonrasında çabalaması gerekeceğini yazdı.

"TÜRK BASKISI NETANYAHU'YU GERİ DÖNDÜRDÜ"

Dünya basını yalnızca deklarasyonun içerğine değil, liderlerin perde arkasında kalan konuşmalara da yer verdi.

Fransız haber Ajansı AFP ve Le Parisien Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mısır'a gidişine karşı çıkışını yazdı.

Le parisien, "Abbas onunla görüşmeye hazırdı, Netanyahu neden Mısır'a gitmedi" başlıklı yazısında, "Türk baskısı ve Irak tehdidi" ile Netanyahu'nun geri döndürüldüğünü yazdı.

La liberation (liberasyon) Gazetesi de manşetinde, "İsrail-Gazze savaştan sonraki ilk gün" ifadelerine yer verdi. Haberde "Türkiye, Netanyahu'nun Gazze zirvesine katılmasını engellemek için lobi faaliyetlerinde bulundu" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir