MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tartışmalı gökdelen projesinde kritik gelişme: Ölçü Hilton mu olacak?
Yerel Yönetimler
17 Aralık 2020 Perşembe 12:41

Tartışmalı gökdelen projesinde kritik gelişme: Ölçü Hilton mu olacak?

Konak'ın Pasaport bölgesine yapılması planlanan ve yüksekliği nedeniyle uzun süre tartışma konusu olan gökdelen projesinde önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Konak Belediyesi bünyesinde oluşturulan mimar estetik komisyonunda yükseklik için Hilton Oteli'ni baz alma fikrinin öne çıktığı bildirildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan gökdelen projesi için önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi.

Zorlu Holding'in Pasaport bölgesine yapmayı planladığı gökdelen projesi yüksekliği nedeniyle tartışma konusu olmuş ve konu kent gündeminde aylarca yer almıştı.

Konak Belediyesi süreçte önemli adım atarak projenin mimari estetik komisyonunda değerlendirilmesi için meclisten karar çıkardı. İmar mevzuatında gerçekleşen değişiklik sebebiyle bölgede yapılacak binalarda bir standart yükseklik arayışına yönelen yerel idare belirleyici unsuru netleştirme çabasına girdi. Komisyon çalışmalarını sürdürürken gelinen süreçte önemli bir aşamaya varıldığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre yükseklik için Hilton Oteli’nin baz alınması fikri öne çıktı. Sürecin devam ettiği de öğrenilirken ve en kısa sürede nihai bir karara varılacağı bildirildi. 

YÜKSEKLİK 250 METRE
3 bin 532 metrekare alana inşa edilecek gökdelenin 60 katlı ve 250 metre yüksekliğinde olacağı öne sürülmüştü. Yapı projesinde 142 konut, 13 iş yeri ve ilk 7 katın otopark olacağı belirtilmişti. 

BAŞKAN BATUR NE DEMİŞTİ? 
Konak Belediye Başkanı Batur komisyon kurulduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu komisyon Zorlu’nun binasının yüksekliğiyle ilgili kararını verecek. Kenti rahatsız etmeyecek bir yüksekliğe ya da çevresindeki en yüksek binayı geçmemesi yönünde bir karar verecek. Bizim düşüncemiz başından beri belli. Bu estetik kurulu binanın yüksekliğiyle ilgili kararını verecek. Binanın ruhsatını iptal etme şansımız yok. Biz yüksek binaya karşıyız. Durduğum nokta buydu. Aynı yerde duruyoruz biz. Değişen bir şey yok!”  ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kamil
 18 Aralık 2020 Cuma 10:32
Yaşadığımız depremden sonra hala izmir de gökdelen ve yüksek binalar yapılmaya çalışılıyor.Nüfus iyi arttığında bu şehrin kaynakları herkese su imkanı da sağlamayacak.İzmirin geleceği malesef çok kötü.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir