MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taşkın'a 'Tanrıkulu'na destek' tepkisi!
Politika
12 Eylül 2023 Salı 10:38

Taşkın'a 'Tanrıkulu'na destek' tepkisi!

TSK hakkındaki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Tanrıkulu'na destek veren CHP İzmir Milletvekili Taşkın'a AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'dan sert tepki geldi. AK Partili Kaya, "Kahraman Ordumuza iftira atan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek verene bakın hele. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden CHP'li Yüksel Taşkın! Atatürk'ün kurduğu parti kimlere kalmış. Yazıklar olsun!" çıkışında bulundu. 

GERÇEKİZMİR - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında canlı yayında sarf ettiği "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu... Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi"  sözleri gündeme oturdu. 

CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da "TSK gözbebeğimizdir" açıklaması geldi. 

CHP'de Tanrıkulu'na destek ise İzmir Milletvekili Taşkın'dan geldi. Taşkın sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar" ifadelerini kullandı. 

Taşkın'ın bu mesajına da AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bozacının şahidi şıracı, al birini vur ötekine! Kahraman Ordumuza iftira atan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek verene bakın hele. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden CHP'li Yüksel Taşkın! Atatürk'ün kurduğu parti kimlere kalmış. Yazıklar olsun!" çıkışında bulundu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir