MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tayvan peş peşe depremlerle sallandı!
Dünyadan
3 Nisan 2024 Çarşamba 08:09

Tayvan peş peşe depremlerle sallandı!

Tayvan'ın doğu kıyısında 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, yetkililer bunun son 25 yılda yaşanan en güçlü deprem olduğunu söyledi. 20 dakika içinde 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanırken, ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti

Tayvan'ın doğu kıyısında 7,4 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az bir kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Depremin ardından kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü merkez üssüne en yakın şehir olan Hualien'de çok sayıda binanın çöktü.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu.

Bunun 25 yıl içinde Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğu belirtilirken, sarsıntılar Tayvan'ın dağlık iç kesimlerinde de hissedildi.

Başkent Taipei'de görüntülerde binaların sallantılı ve şiddetli bir şekilde görüldü.

Depremin ardından Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı, ilerleyen saatlerde Japonya tsunami uyarısını kaldırdığını bildirdi.

Eylül 1999'da Tayvan'da 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde, 2 bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 5 bin bina yıkılmıştı. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir