MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tire'de müze tartışması: CHP'den AK Parti'ye salvo!
Politika
13 Temmuz 2020 Pazartesi 16:27

Tire'de müze tartışması: CHP'den AK Parti'ye salvo!

Tire siyasetinde müze tartışması patlak verdi. CHP İlçe Başkanı Şenoyar mevkidaşı AK Partili Falakalı'nın "Eserler Tire'de kalacak" açıklamasına sert tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - Tire Müze binasının depreme dayanıksız raporu alması nedeniyle yıkım kararı verilmesinin ardından müzedeki envanterlerin, yeni müze binası yapılana kadar çevre il ve ilçelere gönderilmesi gündeme gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, konuya ilişkin müze binası önünde yaptığı basın açıklamasında yetkililere ve ilçe halkına seslendi. Şenoyar, yeni bina yapılana kadar envanterlerin Tire içerisinde korunması ve sergilenmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde; müze binası yenilenene kadar eserlerin ilçe sınırları içerisinde kalması noktasında konunun takipçisi olduklarını dile getiren AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’ya da göndermede bulunan CHP’li Şenoyar, “Her ne kadar İktidar partisinin İlçe Başkanı tarafından bir açıklama yapılmış olsa da bu asla böyle bir şeyin topluma rağmen düşünülmediği anlamına gelmiyor ve buradan sesleniyoruz; Partinizin daha önceki yöneticileri tarafından tarih verilerek verilen sözlerin asılsız çıkması gibi inşallah bu konuda da Tire halkının gazının alınması için böyle bir açıklama yapılmamıştır.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Tire Müzesi’nin tarihi ve kültürel değerinin önemini vurgulayan CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar, yeni müze binası yapılana kadar eserlerin Tire içinde korunarak sergilenmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkililere seslenen Şenoyar, “Bugün teknolojinin daha gelişmiş olduğunu ve artık inşaatların daha hızlı bitirilebildiğini de düşünürsek, bu müzenin yeni bina yerinin şekillendirilerek, hem Tire’ye, hem Tire’lilere yakışacak 21.yüzyıl Türkiye’sine uygun güzellik ve özellikte yeni ve daha teferruatlı bir müze ile Tiremiz topraklarında aynı şekilde eserlerin korunarak sergilenmesine devam edilmelidir. Bu konuda da kurum yöneticilerinin yok etmeye değil geliştirmeye yönelik çabalarını görmekte bizi son derece sevindirecektir” diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NA MÜZE ÇIKIŞI! 

"Son günlerde Tire müzesi kapanıyor, taşınıyor, eserleri çevre müzelere veriliyor gibi söylemler Tirelileri üzmüştür. Bu konuyu kendilerine yapılmış bir haksızlık olarak görmektedirler" diyen Şenoyar, AK Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte; "Müze binamız yeniden yapılacak. Bu süre zarfında Müze envanterinin Tire içinde uygun bir yer bulunup oraya taşınmasını ve sergilenmeye devam edilmesini planlıyoruz. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Tire müzesi ve eserleri Tire’de kalacak” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. 

Şenoyar, “Her ne kadar iktidar partisinin İlçe Başkanı tarafından bir açıklama yapılmış olsa da bu asla böyle bir şeyin topluma rağmen düşünülmediği anlamına gelmiyor ve buradan sesleniyoruz; Partinizin daha önceki yöneticileri tarafından tarih verilerek verilen sözlerin asılsız çıkması gibi inşallah bu konuda Tire halkının gazının alınması içinde böyle bir açıklama yapılmamıştır. Gereğini beklediğimizi de söylemekte fayda vardır” dedi.

SES VER TİRE!

Tire halkına çağrıda bulunan CHP’li Şenoyar, “Bu yüzden Müzeler genel müdürlüğüne bu yanlıştan dönerek Tirelilerin sahip olduğu bu kültürel miras yine devlet garantisiyle, Müzeler genel müdürlüğü elinde tutularak, İlçemizde sergiye açık ve envanterlerinin de korunmasını talep ediyoruz. Tarihimiz, Kültürümüz, Geçmişimiz, Şimdiki zamanımızı korumak, geleceğe daha emin ve mutlu adımların atılmasına katkı koyacağından şüphemiz yoktur. Buradan Tire’li hemşerilerimize sesleniyorum; Ses ver Tire Tarihine sahip çık, atalarımız, dedelerimiz, Ninelerimizin buram buram kokusunu da içeren bu kültürel miras Tirenindir, Tire’nin olmaya devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir