MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trafiğe bisiklet turu düzenlemesi: İzmir'de pazar günü hangi yollar kapalı olacak?
Spor
4 Mayıs 2025 Pazar 00:00

Trafiğe bisiklet turu düzenlemesi: İzmir'de pazar günü hangi yollar kapalı olacak?

İzmir 2-4 Mayıs’ta 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapıyor. Yarış güzargahındaki yollar UKOME kararıyla trafiğe kapalı olacak. Organizasyon nedeniyle bazı ESHOT hatları ile İzmir Metro AŞ’nin işlettiği Konak ve Karşıyaka tramvaylarının sefer programlarında değişiklikler yapıldı.

27 Nisan’da Antalya’da başlayan ve 4 Mayıs’ta İzmir’de sonlanacak 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6’ncı, 7’nci ve 8’inci etap güzergâhları Kuşadası, Menderes, Selçuk, Seferihisar, Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Konak’tan geçerek Bostanlı İskelesi’nde sonlanacak.  Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı uyarınca 2 Mayıs Cuma, 3 Mayıs Cumartesi ve 4 Mayıs Pazar günleri, İzmir’de yarış güzergahındaki yollar trafiğe kapalı olacak. Bu nedenle bazı ESHOT hatları ile Konak ve Karşıyaka tramvaylarının sefer planlarında zorunlu değişiklikler olacak.

4 Mayıs Pazar günü ayrıca 121 numaralı Mavişehir Aktarma Merkezi-Konak ve 361 numaralı Bahrice Üçok- Karşıyaka İskele hatları hizmet dışı kalacak.

435, 543 ve 330 hat numaralı otobüsler, Bostanlı İskele yerine Bahriye Üçok’ta son durak yapacak. 330 ve 543 hat numaralı otobüsler; Bahriye Üçok Son Durak, Girne Caddesi, Yeni Girne, İzmir Çevre Yolu, (Bayraklı Tünelleri), Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Manas Bulvarı’ndan sonra mevcut güzergâhlarında hizmet verecek.

126, 135, 136, 137, 197, 222, 258, 326, 487, 847 ve 853 hat numaralı otobüsler, Karşıyaka İskele yerine Bahriye Üçok’ta son durak yapacak.

777 hat numaralı otobüs, Karşıyaka İskele yerine Bostanlı İskele’de son durak yapacak.
290 ve 532 hat numaralı otobüsler, gidişte, Bahriye Üçok Son Durak, Cevdet Bilsay Caddesi, Ordu Bulvarı, Girne Bulvarı, İzmir Çevre Yolu, mevcut güzergâhının devamı; dönüşte ise mevcut güzergâhını takiben, İzmir Çevre Yolu, Girne Bulvarı, Anadolu Caddesi, 1830/2 Sokak, Cevdet Bilsay Caddesi, Bahriye Üçok Son Durak güzergahında hizmet verecek.

4 Mayıs Pazar tramvay planı

Karşıyaka Tramvayı seferleri, 4 Mayıs Pazar günü, saat 06.00’dan etkinliğin bitimine kadar Ataşehir Kavşağı ile Atakent durakları arasında yapılacak. Alaybey- Selçuk Yaşar durakları arasında işletim olmayacak. Çiğli Tramvayı’nda seferler devam edecek. Konak Tramvayı ise saat 06.00’dan etkinliğin bitimine kadar Halkapınar – Gazi Bulvarı durakları arasında hizmet verecek, etkinlik süresince Fahrettin Altay-Konak İskele durakları arasında sefer olmayacak. Seferler etkinliğin sona ermesinden itibaren resmi web sayfasında yer alan sefer planına uygun olarak yapılacak.

Metro, İZBAN ve vapuru tercih edin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, yarış süresince yurttaşların, mağduriyet yaşamamak için İzmir Metro, İZBAN ve vapur seferlerini tercih etmelerinin iyi olacağını belirtti.

İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAPANACAK YOLLARI AÇIKLADI

60’ıncı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun, İzmir sınırlarında düzenlenecek 8’inci etap kapsamında kapanacak güzergâhlar şöyle olacak:

4 Mayıs Pazar

Çeşme, Urla, Narlıdere, Balçova, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka ilçe sınırlarından geçecek şekilde yapılacak 8. Çeşme - İzmir etabında Çeşme Kalesi önünden itibaren - 2001 Sk. - Çeşme Asfaltı Cad. - Çeşme Yolu Cad. - İçmeler Cad. - Nuri Özbek Cad. - Çeşme Urla İzmir Asfaltı Cad. - Özbekyolu Cad. - Özbek Cad. - Koca Dere Yolu Sk. - 16/3 Sk. - Harbiye Cad. - Yalı Cad. - İskele Cad. - Neyzen Tevfik Cad. - Mareşal Fevzi Çakmak Blv. - Mithatpaşa Cad. - Mustafa Kemal Sahil Blv. Çeşme Otoyol yan yolu - Mustafa Kemal Sahil Blv. - Fevzipaşa Blv. - Anafartalar Cad. - 9 Eylül Meydanı -  Mürselpaşa Blv. - Altınyol - Anadolu Cad. - Yalı Blv. - Bostanlı İskele önü bitiş. 

Belirlenen güzergâhlarda; bölünmüş yollarda yarış yönünde sağ şerit araç trafiğine kapatılacak. Bölünmemiş yollarda ise yolun tamamı, etaplar halinde araç trafiğine kapanacak. Karşıyaka Yalı Bulvarı’nda Anayasa Meydanı ile etap bitiş noktası olan Bostanlı İskelesi arasında kalan kesimde bisikletliler trafik akışına göre ters yönden geçiş yapacağından, gerekli yönlendirmeler yapılarak bu kesimin deniz tarafının araç trafiğine kapatılması sağlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir