2017 yılında 36 ülkeden 1284 katılımcı ve 63 ülkeden 44 bin 589 ziyaretçi ile gerçekleşen Travel Turkey İzmir Fuarı, her yıl katılımcılarına sunduğu fırsatlar ile büyümeye ve dünya turizm sektöründe tanınmaya devam ediyor. Geliştirdiği konseptler ile hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin turizm sektöründeki ihtiyaçlarına cevap veren fuar bu yıl hizmet sektörünün bilgi teknolojilerindeki payının giderek artmasıyla birlikte sektörün en önemli konularından biri olan seyahat teknolojileri ile ön plana çıkacak. Seyahat Teknolojileri Özel Bölümünde rezervasyon ve havayolu sistem yazılımlarından küresel dağıtım kanalları ile data bankalarına kadar kişilerin ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet ve hizmet satın alma ya da kiralama ihtiyaçlarını daha hızlı ve ucuz bir şekilde yapmalarını sağlayarak turizmi dijital ortama taşıyan yazılım sistem firmaları ile call center hizmeti veren firmalar yer alacak. Acente ve otellere sistem alt yapısı sağlayan ulusal ve uluslararası yazılım sistemlerinin tanıtılacağı özel alanda, rezervasyon sistemleri ile turizm sektörünü online platforma dönüştüren yazılımlar da tanıtılacak.
Ayrıca, konusunda uzman, tanınmış profesyoneller ve yöneticilerin konuşmacı olarak katılacağı 3 günlük 'ttitech stage' organize edilecek. Seyahat Teknolojilerinin tanıtılacağı forumda 2018 turizm trendleri, en son teknolojik gelişmeler, Turizmde Endüstri 4.0 gibi konular ele alınacak.
TURİZM GELİRİNİ ARTIRACAK ANLAŞMALAR
Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle her yıl devam eden alım heyeti programı bu yıl da dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerini katılımcı firmalarla buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti kapsamında fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor.
3 GÜN SÜRECEK
Ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getiren ve açıldığı andan itibaren ülkenin turizm rakamlarına etki etmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Fuarı, ticari boyutuna vurgu yapmak için bu yıl üç gün sürecek. Acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, marinalar, yurtiçi ve yurtdışı bakanlıklar, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, uluslararası destinasyonlar, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarından oluşacak B Holü ilk iki gün sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak.
A Holü ise üç gün boyunca hem sektör profesyonellerine, hem de halka açık olup tüm bölgelerden kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, beldeler ile park ve kent ekipmanlarından oluşacak. Burada yer alan bölgeler turizm zenginliklerini, yerli ve yabancı turizm yatırımcıları, acenteler, satın alıcılar ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere tanıtma fırsatı yakalayacak. Ayrıca bu yıl A Holünde fuarla eş zamanlı düzenlenen ve dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirerek Türkiye'nin gastronomi potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de dördüncü kez düzenlenecek. (DHA)