Basmane Çukuru protokolü başlığında karşı karşıya gelen alan Tugay-Kocaoğlu buluşmasında yer alan eski Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Büyükşehir’de önemli bir göreve getirileceği iddia edilmişti. Eski başkan Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada Başkan Tugay’dan iki farklı zamanda görev teklifi aldığını duyurdu. Selvitopu, “Büyükşehir’de görev almamın doğru olmayacağını söyledim. Cemil Başkana ne konuda destek vermem gerekirse bu desteği sonuna kadar vereceğim” dedi.
GERÇEKİZMİR- İzmir’in yılan hikayesine dönen kent sorunlarından Basmane Çukuru’nda TMSF ile imzalanan iyi niyet protokolü üzerinden karşı karşıya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde yemekte buluşmuştu.
Yemek sonrasında Aziz Kocaoğlu görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada eski Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da yer aldığını belirtmişti.
SELVİTOPU İKİ KEZ TEKLİF ALDIĞINI AÇIKLADI
Parti içinde Selvitopu’nun Büyükşehir’de önemli bir göreve gelebileceği iddia edilmişti, Konuya ilişkin Gerçekİzmir’e konuşan Selvitopu, Tugay’dan iki farklı zamanda Büyükşehir’de görev alması için teklif aldığını ve kararını açıkladı.
Selvitopu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bey, ve eski başkanımız Aziz Kocaoğlu çok değerli isimler. Cemil Bey ile eski bir dostluğumuz var. Aziz Bey ile de birlikte çalıştım. Aralarında diyalog zaten iyiydi ben buluşma ile ilgili sadece yardımcı oldum. Hem yerel seçimlerden sonra hem de 3 ay önce Cemil başkandan Büyükşehir Belediyesi’nde görev alma noktasında teklif aldım. Memnuniyetini dile getirdim ancak Büyükşehir’de görev almamın doğru olmayacağını söyledim. Memuriyete dönmem söz konusu olamaz. Bundan sonraki süreçte de belediye içinde bir görev almayacağım ancak dışarıdan Cemil Başkana ne konuda destek vermem gerekirse bu desteği sonuna kadar vereceğim” dedi.