MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay Soyer'e pas attı: Bu değişim dönüşümle tamamlanacak!
Politika
12 Mart 2024 Salı 16:48

Tugay Soyer'e pas attı: Bu değişim dönüşümle tamamlanacak!

CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay, partisinin Genel Başkanı Özel'in katılımıyla İZTO'da gerçekleşen ekonomi zirvesinde yaptığı konuşmada 'İzmir vizyonu'nu anlatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e pas atarak bir de değişim mesajı verdi. Tugay, "Biz de CHP’de bir değişim süreci başlattık. Tunç Başkanın deyimi ile bu değişim bir dönüşüm ile tamamlanacak" dedi.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) partisinin Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen ekonomi zirvesinde bir konuşma yaptı. 

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederek başladı ve “Ortak kaderi paylaştığım başkanımız Soyer’e gösterdiği dostluk ve yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 

BU KENTTE NEYİN PARÇASI OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ!
Tugay şunları kaydetti: 
Her birimiz yaşadığımız bu kentte neyin parçası olduğumuzu İzmir’de neyin değerli olduğunu çok iyi biliyoruz aslında. Bizler İzmir’in parçası olan insanlarız. Daha fazla iyileştirmeye çalıştığımız bir şeyler var. Herkes kendi alanında İzmir’in değerlerini, miraslarını korumak için büyük çaba içinde. Bu 3 kurumun ve iş dünyasının uyum içerisinde çalışmasının ne kadar değerli olduğunu hepimiz farkındayız. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz sizlerin yanında olmaya çalıştık ben Karşıyaka Belediye Başkanı olarak. Sizlere pek çok konuda söz verdim. Anlamının farkındayım 1 Nisan’dan sonra böyle bir süreci sizlerle yaşamak çok isterim. 

SOYER’İN DEYİMİ İLE ‘DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM İLE TAMAMLANACAK!’
Bizim kültürümüzün kalitesi hakkında Tunç Soyer bize aktardı. Bu geniş vizyon içerisinde benim ekleyeceğim İzmir’in gelişmesi elbette birinci hedef. İzmir’in doğal mirasının ve kültürel mirasının da korunması çok önemli. İzmir’in geleneklerinin korunması çok önemli. Biz CHP’lilere çoğunlukla soruluyor neden burada CHP tercih ediliyor bu bir kural mı diye sorulduğunda partimizin değerlerinin İzmir’in değerleri ile örtüşmesinden dolayı İzmir’in tercihi olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. İzmirliler Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkan, gerici anlayışa karşı laikliği savunan, siyasetçilerin destekçisi olmaya devam edecektir. Biz de CHP’de Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde bir değişim süreci başlattık. Tunç başkanın deyimi ile bu değişim bir dönüşüm ile tamamlanacak. Gençlerimizin, kadınlarımızın, çağdaş düşünceye sahip ve halka daha yakın olan siyasetçilerin, günün bilgisini kullanan siyasetçilerin daha fazla var olduğu dönemi başlatacak siyasetçiler olarak huzurunuzdayız. Buna talibiz. Bu değişim ve dönüşüm sürecini İzmir'den başlatmak, İzmir'e çok yakışacaktır. Ben bu dönemde partimizin üst kurullarının takdiriyle büyükşehir belediye başkan adayı olarak yine bu dönemde aday gösterilen 30 birbirinden değerli partili arkadaşlarımızla bu misyonun bilincinde olacağız, gereği yerine getirmek için çok çalışacağız. Herkesle iş birliği içerisinde olacağız. 

YAVAŞ İLERLEYEN SÜREÇLERİ HIZLANDIRACAĞIZ!
Uzun süredir çözüm bekleyen yavaş ilerleyen süreçleri hızlandıracağız. Bu yolda bize destek olacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. İzmir halkı onaylarsa büyükşehir belediye başkan olursam nasıl bir anlayışta olacağımıza dair sizleri bilgilendirmek istiyorum; Yeni nesil bir belediyecilik anlayışının başlaması gerektiğini düşünüyorum. Bunlardan birisi belediyelerimizi yeniden organize etmemiz. Tarımdan, sanayiden bahsettik. Bir kenti planlarken biraz daha uzun vadeyi, tüm krizleri, büyümesini bugün global olarak yaşanan iklim krizi başta olmak üzere, komşu ülkelerde yaşanan krizler sonrasında ülkemize olacak sosyal göçleri, çatışmalı zamanları da hesaba katarak planlamamız gerektiği çok açık. 

BİZİ YORAN KONULAR BELLİ, PLAN VE PROJELERİMİZ HAZIR!
Uzun süredir çözüm bekleyen her konuda çok hızlı bir şekilde çözüm üretebileceğiz. Sizlere tarif ettiğim yeni nesil belediyeciliktir. Bu konuda İzmir olarak öncü bir kent olma konusunda kararlı olduğumuzu söylemek isterim. Bizi bir şekilde yoran sıkıntıya sokan konuların hepsi bellidir. Trafikten bahsederiz, toplu ulaşım, çevre sorunları, altyapı, kentsel dönüşüm ihtiyacı ve tabi ki ekonomik sıkıntının sebep olduğu derin yoksulluktan ve adaletsizlikten bahsederiz. Her birisi bizim için mücadele alanları. Bunlar için plan ve projelerimiz hazır. Sosyal adaleti sağlamamışsak o zaman refah içerisinde olduğumuzdan bahsedemeyiz. Düşünce özgürlüğü nedeniyle baskı altında kalan, haksız yere cezaevine atılan insanlar varsa refah içinde olduğumuzdan bahsedemeyiz. Kadınlarımız ülkemizde olması gerektiği kadar özgür değiller. Önlerinde halen engeller vardır. Genel başkanımız kutluyorum ki devrim niteliğinde karar alınarak 9 kadın belediye başkanımızın gösterilmesi hepimiz için gurur vesilesi olmuştu. Onun için tebrik ederim kendisini. Tanıdıkça ne kadar başarılı işler yapacaklarını görüyorum. Onlarla birlikte İzmir’de bir hikaye yazacağız. Sahil düzenleme çalışmaları, kentsel dönüşüm ile ilgili acil çalışmalar bizim 180 günde en öncelikli olarak yapacağımız çalışmalar. Daha sonra orta ve uzun vadede 250 proje ile şehrimizin kent yaşamını düzenleyeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir