MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay'dan Lunapark mesajları: Kültürpark'ta olacaksa...
Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2024 Salı 14:50

Tugay'dan Lunapark mesajları: Kültürpark'ta olacaksa...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve belediye bürokratları ile birlikte koordinasyon toplantısı yaptı. Kentin gözbebeği Kültürpark’ı korumak ve güzelleştirmek için çalışacağını söyleyen Başkan Tugay, “Lunapark başka yere yapılabilir ya da burada olacaksa insanların keyif alacağı, paslı demirleri olmayan bir lunapark haline getirilebilir. Lunaparklar artık kentin gelişim alanlarında oluyor. O bölgelerin gelişmesine de katkısı olur" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve belediye bürokratları ile birlikte koordinasyon toplantısı yaptı. Kentin gözbebeği Kültürpark’ı korumak ve güzelleştirmek için çalışacağını söyleyen Başkan Tugay, “Kültürpark’ı bundan sonra olabilecek her türlü istismardan koruyacak sağlam adımlar atacağız. Bina yapmadan, mevcut olan yapıları fonksiyonel hale getirip yeşil alanı artırmaya kararlıyım” dedi.

Tugay Kültürpark içinde bulunan lunaparka dair de önemli açıklamalarda bulundu. 

"PASLI DEMİRLERİ OLMAYAN BİR LUNAPARK"
 
İzmir’in ilçe belediyeleri ile koordinasyon toplantılarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu kez Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı ve belediye bürokratları ile bir araya geldi. İlçenin sorunları, devam eden ve yapılması planlanan projeleri dinleyen Başkan Cemil Tugay, Kültürpark’ı korumak ve güzelleştirmek istediğini söyledi. Başkan Tugay,  “Bina yapmadan, mevcut olan yapıları fonksiyonel hale getirip yeşil alanı artırmaya kararlıyım. Güvenli ve akıcı trafik için İzmir Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) projesi kapsamında daha önce çıkılan ihalede Kültürpark içinde yönetim binası planlanmış. Bu konudaki tavrım net olduğu için yeni yer bulmaya çalışıyoruz. Kültürpark’ın başka kurumlarca işgal edilmemesi konusunda kararlıyım. Ne belediye ne başka kurum orada kendine alan açsın istemiyorum. Şehrin Central Parkı, akciğeri. O çevredeki tek yeşil alan. Bu alanı da yapılarla doldurursak, buna lunapark da dahil; bu hale geliyor. Lunapark başka yere yapılabilir ya da burada olacaksa insanların keyif alacağı, paslı demirleri olmayan bir lunapark haline getirilebilir. Lunaparklar artık kentin gelişim alanlarında oluyor. O bölgelerin gelişmesine de katkısı olur. Kültürpark’ın yeşil alan özelliği, insanların spor için kullanabileceği bir merkez nokta olması, onu alternatifsiz yapıyor. Başka bir alan yok. Kültürpark’ı bundan sonra olabilecek her türlü istismardan koruyacak sağlam adımları atacağız” sözlerine yer verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir