MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay’dan 'cumhurbaşkanı adayı' çıkışı: O ismi işaret etti!
Politika
4 Eylül 2024 Çarşamba 18:35

Tugay’dan 'cumhurbaşkanı adayı' çıkışı: O ismi işaret etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin olası Cumhurbaşkanı adayı hakkında yaptığı açıklamalarda, "Bence birden fazla kişiyle kazanabilir ama en güçlüsünü çıkarmamız lazım aday olarak. Şu anda Ekrem İmamoğlu gibi görünüyor. Ekrem İmamoğlu’nun toplumda çok geniş bir desteği var. Gittiği her ortamda bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda desteğini dile getirdi.

2028'den önce erken seçim beklediğini ifade eden Tugay, "Muhtemelen ekonominin düzelmesini bekleyecek hükümet. Şöyle düşünelim; başarısız olurlarsa o da dayanılması zor bir şey olacak onlar için. Mümkün olan en optimum zamanı belirlemeye çalışacaklar. Ama hükümet şunu temizlemek isteyecek yani AK Parti son yerel seçimdeki başarısız tabloyu, kaybetmiş, ikinci parti olmuş görünümü düzeltmek isteyecekler. Şu an ekonomi iyi durumda olsa hemen bir genel seçime gitmek isteyeceklerini düşünüyorum açıkçası" dedi.

İMAMOĞLU'NA DESTEK

Gazete Pencere'den Yavuz Oğhan'a konuşan Tugay, olası erken seçim için CHP'nin kiminle kazanacağı konusunda ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini verdi.

Tugay, " Bence birden fazla kişiyle kazanabilir ama en güçlüsünü çıkarmamız lazım aday olarak.Şu anda Ekrem İmamoğlu gibi görünüyor. Ekrem İmamoğlu’nun toplumda çok geniş bir desteği var. Gittiği her ortamda bunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Temiz siyaset
 4 Eylül 2024 Çarşamba 23:30
Anlaşılan Cemil Tugay şimdide Ekrem İmamoğluna yanaşmış yani çok çabuk safını değiştiriyor.vatandaş olarak zate İmamoğlu diyoruz ama şimdi Cemil Tugayın açıklaması anlamlı Özel,e arası açılmış gibi görünüyor.Siyasete ekip arkadaşlığı çok önemlidir.Cemil Tugay ekip arkadaşı değil güç arkadaşı olabilir.
 Betleri erken açtı
 4 Eylül 2024 Çarşamba 21:04
Özel’e kılıç çekti geçmiş olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir