MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay'dan gösteri uçuşu tepkisi: Tasarruf buna mı kaldı... Açıklamaya ihtiyacı var!
Politika
9 Eylül 2024 Pazartesi 14:25

Tugay'dan gösteri uçuşu tepkisi: Tasarruf buna mı kaldı... Açıklamaya ihtiyacı var!

İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül her sene olduğu gibi coşkulu kutlamalara sahne olurken 2024 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları herhangi bir gösteri yapmadı. Nedeninin tasarruf tedbirleri olduğu iddia edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Halil İbrahim GÜLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de bu sene SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gösteri yapmadı.

Yıllardır 9 İzmir’in kurtuluş günü gökyüzünde nefes kesen gösteriler sergileyen SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın bu sene uçmamasının tasarruf tedbirleri nedeniyle olduğu iddia edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay konuya ilişkin sorulara yanıt verdi.

Tugay gösteri uçuşunun yapılmamasına tepki göstererek, “Ben de son birkaç gün içinde öğrendim ve çok çok aslında üzüldüm. Kendimizi bildik bileli SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gösterisi olur 9 Eylül’de İzmir’de herkes Körfez’in kıyısında toplanır ve izler gururumuzdur bizim. İzmir’in özel gününü Türk Hava Kuvvetleri’nin takdir ettiği bir etkinliktir. Bu sene olmaması ve bunun sadece tasarruf tedbirleri ile açıklanıyor olması bizi biraz üzdü. Birçok şeyden tasarruf edilmediğini görüyorum. Buna mı kaldı sadece diye düşünmeden edemiyorum. Bunun bir açıklamaya ihtiyacı var. Bir sürü şeyden tasarruf edilmiyor itibar gereği diye. Senede bir gün çok özel bir gün ve yıllardır gelenek olarak yapılan bir etkinlikti o yüzden eksik oldu. Üzüntü verici oldu” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir