MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay’dan ‘Karşıyaka işçi krizi’ ile ilgili sert açıklamalar: Büyük ahlaksızlık
Politika
14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:03

Tugay’dan ‘Karşıyaka işçi krizi’ ile ilgili sert açıklamalar: Büyük ahlaksızlık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka’da işten çıkarılan işçiler ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. AK Partililerden gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay, “Hiçbir dahilim yokken 'siz geldiniz sonra işçiler çıkarıldı' diyerek bu işin benimle ilişkilendirilmesi büyük ahlaksızlık” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısı Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti.

Toplantıda geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi’nden çıkarılan 93 işçi de konuştu.

Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Meclis üyesi Adem Öztürk konuyla ilgili flaş iddialarda bulundu. Öztürk, “Siz çıktıktan sonra Karşıyaka Kent A.Ş.'de 93 personel kapı dışarı kondu. Bunun sizden kaynaklı olmadığını düşünüyorum; ancak önceki dönem Karşıyaka Belediyesi'ni siz yönettiniz ve ilk kez sizin döneminizde işçiler maaşını taksitle almaya başladı. Mevcut yönetimin aldığı bu karar akla ziyan bir durum. Bugün Karşıyaka Belediyesi önünde çadır kurulmuş, 93 işçi eylem içinde. Bu kişiler arasında 25 yıl hizmet yapan, evinde engelli çocuğu bulunan, sizinle pandemi sürecinde hizmet eden tam 93 kişi Cuma günü işten çıkarıldı. Tavrınızı ve tarzınızı merak ediyorum. Bu insanlar ne yapacak?” çıkışında bulundu.

ÇIKARTACAK OLSAM KENDİM ÇIKARIRDIM

"Biz bütün belediyelerle yaptığımız gibi Karşıyaka’ya gittik. Yıldız Başkan burada olsaydı o da söylerdi, bürokrat arkadaşlar da şahit olabilir ama söz verme niyeti yok. Kabul ederseniz Allah şahit diyebilirim, biz o toplantıda çıkarılan işçilerle ilgili bir şey konuşmadık. Geç geldiğim ve sonrasında da acelem var diye özel görüşmemiz olmadı. Hiçbir dahilim yokken ‘siz geldiniz sonra işçiler çıkarıldı’ diyerek bu işin benimle ilişkilendirilmesi büyük ahlaksızlık. Ben bu arkadaşları çıkartacak olsam kendi dönemimde çıkartırdım. Hem insani hem ahlaki hem idari hem de siyasi olarak benim bununla ilgim yok. Ancak her belediye yönetiminin kendi belediyesinde bu kararları almak için idari hakka sahip. Eleştirebiliriz ancak ben şu anda kimin işten çıkartıldığını bile bilmiyorum. Burada disiplin sorunundan bahsediliyor, bunu ciddiye almak gerekir. Başka bir kurumda sorun varsa yok sayarak müdahale etmeye çalışmamız kabul edilemez. Böyle konular zaten hukuki süreç sonunda dengeye geliyor, eğer suçları yoksa zaten haklarını elde edeceklerdir. Ama bu idari bir karar ve orada bir belediye başkanımız var. Benim ona karşı saygısız tutum takınmam mümkün değildir. Zaman içinde değerlendirilir ve bize düşen bir şey varsa yaparım. Ben artık Karşıyaka’nın başkanı değilim. 1 Nisan tarihinde orada personelin geçmişe dönük alacağına bakın, küçük miktarlar vardı. Benden önceki dönemde ikramiye ve yan ödemeler maaş dışındaydı ve sallanabildiği kadar sallanıyordu. Ben göreve geldiğimde geriye dönük alacaklar vardı. Bizim dönemimizde alacak olmasın diye ikramiyeleri maaşla birlikte ödeyelim dedik. Bütçe sıkıntıları yaşandığı zaman ki neden yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bir kurumda personel gideri 5 yıl içinde 14 kat artması belediye başkanının mı eseri? O kötü tabloyu yaratanların eseridir ve bütün kurumlar etkilenmiştir. Siz bütün Türkiye’yi ayrı bir yere koyup CHP’li belediyeleri ayrı bir kere koyuyorsunuz. Pandemiyi de ekonomik krizi de hep birlikte yaşadık. Bunlar yalan ve safsatadır. Benim o insanların işten çıkartılmasıyla asla alakam yoktur, beni bununla alakalandırmaya çalışmanız büyük ayıptır" açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir