MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay’dan bir İZBAN açıklaması daha: Bakanlığı bekliyoruz
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2024 Pazar 09:12

Tugay’dan bir İZBAN açıklaması daha: Bakanlığı bekliyoruz

Devlet Demiryolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak işletmesi İZBAN ile ilgili İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Cemil Tugay’dan açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından işletmenin Büyükşehir’e verilmesini beklediğini vurgulayan Tugay, “Muhtemelen ‘siz işletin’ diyecekler” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demiryolları’nın ortak işlettiği İzmir Banliyö'da (İZBAN) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “devralabiliriz veya devredebiliriz” çağrısı kentte büyük bir yankı buldu.

Zaman zaman tartışma konusu olan İZBAN’ın devredilmesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir adım beklediklerini söyledi.

MUHTEMELEN ‘SİZ İŞLETİN’ DİYECEKLER

Yaptığı çağrı ile Bakanlık tarafından bir çalışma yürütüldüğü bilgisini aldığını belirten Tugay, İZBAN’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini beklediğini söyledi.

Tugay, “Ulaştırma Bakanı (Abdulkadir Uraloğlu) ile görüşmeyi bekliyoruz. Ulaştırma Bakanı’nın bu konu için bir ön hazırlık yaptırdığını duydum. Ne karar verdiklerini bilmiyorum ancak zannediyorum benim talebime karşı bir gelişme olacak. 2 başlı değil de tek bir kuruma ait yönetime dönüşecek. Bizim yaptığımız ‘tek elden işletilsin’ teklifine muhtemelen ‘siz işletin’ diyecekler. Biz ray kirasını ödemeye devam edeceğiz” dedi.

DEVLET DEMİRYOLLARI’NIN DA İŞİNE GELECEK

Yapılacak devir işleminin her iki kuruma da fayda sağlayacağını belirten Tugay sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İZBAN sinyalizasyon, ray bakımı, yeni vagonların alınması gibi konularda karar almakta zorlanılıyor. Kimin neyden sorumlu olduğu da bir türlü netleşmiyor. Aslında raylardan, sinyalizasyondan tamamen Devlet Demiryolları sorumlu ama yapmıyor. Yapmazken de başka şeyler gerekçe gösteriyorlar. Bunu halletmemiz lazım. Bunun Devlet Demiryolları’nın da işine geleceğini düşünüyorum. Biz de ondan sonra diğer yatırımları yapacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir