MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tugay’dan 'ziyaretçi sayısı' ve 'Sophia' açıklaması
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2024 Cuma 14:06

Tugay’dan 'ziyaretçi sayısı' ve 'Sophia' açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ziyaretçi katılımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu seneki fuarı başarılı bulduğunu belirten Tugay,  “11 günde 756 bin ziyaretçi oldu. İyi bir rakam” ifadelerini kullandı. Tugay, insansı robot Sophia’nın fuarda yoğun ilgili gördüğünü belirtip, maliyetine değinerek, “Buna değip değmediğine bakmak lazım, bence değdi” dedi. Tugay ayrıca İFE için eski fuar havasını kazandırmayı hayal ettiğini söyledi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Tugay, eski fuar havasını kazandırmayı hayal ettiğini belirterek bu seneki katılım oranının iyi olduğunu söyledi.  

 

"HEDEF ESKİ FUARLAR"

İzmir Fuarı’nın kenti uluslararası alanda temsil eden en büyük organizasyon olduğunun altını çizen Tugay, “Bu seneki fuarın başarılı olduğunu düşünüyorum. Başarısız olduğunu düşünmüyorum ama hayal ettiğimiz çok daha başka bir şey. Yani eski fuarları hayal ediyoruz. Bunu da hayal etmek zorundayız çünkü fuar İzmir’in en marka organizasyonu. İzmir’i Türkiye’de belki uluslararası platformlarda en fazla tanıtan etkinlik. O nedenle titizlenmemiz eskisi kadar iyi fuarlar yapmamız lazım. Eskiden uluslararası katılımın daha yüksek oluyordu. Diğer yönüyle de sosyal organizasyonun daha geniş katılım olması gerekiyor. Bu sene 20 tane konser yaptık ama (20 konserde 20 sanatçı çıktı) eskiden 100-150 tane sanatçı gazinolarda performans yapardı. Sonuçta uluslararası katılımı, ülke katılımı daha fazla sayıya getirmek ve sosyal etkinlikleri yapabildiğimiz kadar artırmak durumundayız. Bunları sadece belediye üstlenmemeli. Normal kendi rayında işin ticaret acısından da yürüyen bir şeyler olmalı. Bunun için çalışmak gerekiyor. İzmir Fuarı için özel bir ekip, özel olarak uğraşmak gerekiyor. Bunun yapacağız” diye konuştu.

"KATILIM ORANI İYİ OLDU"

Ziyaretçi sayısının az olduğu yönünde tartışmalar olduğunun sorulması üzerine Tugay, “Bu sene ziyaretçi düşük değildi. 11 günde 756 bin ziyaretçi oldu. İyi bir rakam. Günde 70 bin kişinin ziyaret etmesi az değil. Geçen yıllardan az olduğunu zannetmiyorum.  Önümüzdeki yıl en az 15 günlük bir fuar olmasını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

SOPHİA'NIN MALİYETİ BELLİ OLDU!

"SOPHİA MALİYETİNE DEĞDİ"

İnsansı robot Sophia’nın maliyetinin yüksek olması yönündeki eleştiriye yanıt veren Tugay,  “Sanatçıların konserler için birkaç saatte aldığı ücretlere bakıldığı zaman buna çok diyemeyiz. Robot Uzak Doğu’dan geldi ve büyük bir ilgi çekti. Buna değip değmediğine bakmak lazım, bence değdi. Zaten ücretini sponsor tarafından ödendi” diye konuştu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir