MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüm Yerel Sen’den 15-16 Haziran direnişine selam!
Güncel
14 Haziran 2024 Cuma 10:08

Tüm Yerel Sen’den 15-16 Haziran direnişine selam!

15-16 Haziran 1970’de Türkiye'de İstanbul merkezli olarak başlayarak yayılan, ülke tarihine tarihindeki en büyük işçi eylemlerinden biri olarak geçen hareketin 54. yıldönümü öncesi Tüm Yerel Sen’den açıklama geldi.

GERÇEKİZMİR - 15-16 Haziran 1970’de Türkiye'de İstanbul merkezli olarak başlayarak yayılan, ülke tarihine tarihindeki en büyük işçi eylemlerinden biri olarak geçen hareketin 54. yıldönümü öncesi Tüm Yerel Sen’den açıklama geldi.

Tüm Yerel Sen Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ imzalı açıklamada şunlar kaydedildi;

MÜCADELEMİZE İLHAM VERİP CESARET AŞILAYAN 15-16 HAZİRAN İŞÇİ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ!

Türkiye emek mücadelesinin önemli dönüm noktalarından biri olan 15-16 Haziran direnişinin 54.yıldönümünü selamlıyoruz ve mücadelemizde yaşatıyoruz. 

15-16 Haziran Şanlı Direnişi, işçi sınıfımızın yükselen onurlu bir sesi olarak mücadele tarihimizde önemli bir yere sahiptir.  Bu direniş, sendikal bürokrasiye karşı sendika içi demokrasiyi öne çıkaran sendikacının rolünü sınırlayan bir tutum geliştirmiştir. İşçiler, sınıf kimlikleri ve sınıfsal duruşuyla varlıklarını ortaya koymuşlardır.

1970 yılından sonra çalışma yaşamındaki emeğin ve emekçinin aleyhine birçok düzenleme yapıldı.  AKP iktidarı döneminde çalışma yaşamında hak kayıplar artmıştır. Bu dönemde özelleştirme, taşeronlaştırma, güvencesiz çalıştırma şartları hayata geçirilmiştir.  Hızını alamayan siyasal iktidar gözünü işçi ve kamu emekçilerine dikmiştir.

Bugün sendikal bürokrasinin ve yandaş sarı sendikaların emekçilerin sendika seçme özgürlüğüne darbe vurmalarına karşı özgür sendika seçme, grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelemiz devam edecektir.

Kamu emekçileri ve işçi sınıfı hiç bir ayrım yapmadan sendikal hak ve özgürlüklere, yapılan tüm saldırılara karşı hep birlikte direnerek, omuz omuza mücadele ederek sahip çıkabilir. Ancak, emperyalizme ve sermayeye karşı 15-16 Haziran direnişinin ruhu ile mücadele ederek, AKP'nin çıkarttığı, çıkartmaya çalıştığı anti-demokratik yasaları ve uygulamaları püskürtebiliriz. 

Şanlı 15-16 Haziran 1970 direnişi, Tüm Yerel-Sen Sendikasının üye emekçilerimizin kalbinde ve bilincinde yaşıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir