MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunus’tan ‘blok liste baskısı’ iddiası ve 2 adaya çağrı!
Politika
12 Eylül 2023 Salı 20:44

Tunus’tan ‘blok liste baskısı’ iddiası ve 2 adaya çağrı!

CHP İzmir'de il başkan adaylığını açıklayan Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus, yaptığı yazılı açıklamada,  İl Başkanı Aslanoğlu tarafından görevlendirildiği iddia edilen bazı ilçe başkanlarının kongrenin blok listeyle yapılması yönünde delegeye baskı yaptığına yönelik duyumlar aldığını öne sürdü. ‘Çarşaf liste’ çağrısı yapan Tunus, İl Başkanı Aslanoğlu ve diğer il başkan adayı Başak’ı ortak açıklama yapmaya davet etti.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP)  gözler 16 Eylül Cumartesi günü yapılacak il kongresine çevrilirken, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu dışında, Konak ilçe eski başkanları Şakir Başak ve Aytekin Tunus adaylıklarını açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıllardaki il kongreleri çarşaf liste ağırlıklı yapılırken, cumartesi günkü kongrenin çarşaf mı yoksa blok listeyle mi yapılacağı merak konusu.

İl başkan adaylığını açıklayan Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus, yaptığı yazılı açıklamada,  İl Başkanı Aslanoğlu tarafından bazı ilçe başkanlarının görevlendirildiğini, bu başkanların da kongrenin blok listeyle yapılması yönünde delegeye baskı yaptığına yönelik duyumlar aldığını iddia etti.

Tunus, açıklamasında Aslanoğlu ve Başak’a çağrı yaptı, parti kamuoyunu bu konuda rahatlatmak adına ortak bir açıklama yapmaya davet etti.

Tunus açıklamasında şu ifadeleri kullandı;


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal Ergunes
 12 Eylül 2023 Salı 22:52
Çarşaf listeye evet
 Venceremos
 12 Eylül 2023 Salı 22:44
Adında #HALK kelimesi olan, kuruluş ve kurtuluşun partisi olarak kendisini lanse eden bir parti tabii ki anti-demokratik baskıcı bir yöntem olan blok liste yolunu seçmeyecektir. Yolunuz açık olsun.. Aytekin Başkannnn.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir