MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüpraş'taki faciada flaş gelişme: Gözaltılar var
Güncel
12 Ekim 2017 Perşembe 09:51

Tüpraş'taki faciada flaş gelişme: Gözaltılar var

TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin 7 kişi gözaltına alındı.

İZMİR - TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi'nde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin 7 kişi gözaltına alındı.

- TÜPRAŞ'TA GAZ FACİASI: 4 İŞÇİ ÖLDÜ... 

- AK PARTİ OLAY YERİNDE: FACİA RAPORU... 

- CHP'Lİ VEKİL FACİAYI MECLİS'E TAŞIDI: BAKAN'A 5 SORU!.. 

- YARALI İŞÇİ DEHŞET ANLARINI ANLATTI... 

Dün yaşanan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında olayı araştırmak üzere iki Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. 

Soruşturma kapsamında, TÜPRAŞ İşletme Başmühendisi Kürşat K, başmühendis Mehmet Emin T, işletme mühendisi Burak K, işletme emniyet uzmanı Esfet B. ile taşeron firma Beka Proje yetkilisi Bedrettin K, şantiye müdürü Muhammed Hulusi G, montaj usta başı Ali B. gözaltına alındı.

Bu arada, patlamaya ilişkin delillerin toplanmasına devam edildiği bildirildi.

TÜPRAŞ'a ait Aliağa ilçesindeki rafineride dün sabah bakım yapılan tankta meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmiş, yaralanan 2 işçiden birine olay yerinde müdahale edilmiş, diğeri Menemen Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. (AA)

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'ndeki patlamada hayatını kaybeden Mehmet Karademir ve Yusuf Kepenek'in cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan alındı. 



GÖRGÜ TANIĞINDAN ÇARPICI İDDİA 
Patlamada hayatını kaybeden Mehmet Karademir ve Yusuf Kepenek'in cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

Mehmet Karademir'in cenazesi babası Ali ve kardeşi Sabri Karademir tarafından alınarak Aliağa ilçesine götürüldü. 

Patlamada ağabeyini kaybeden Sabri Karademir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin 2 yıldır aynı firmada tank bakımcı olarak çalıştığını belirterek, "Olayda eğer bir ihmal varsa sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Karademir, ağabeyinin 2,5 yaşında kızının olduğunu, eşinin de 4 ay önce evini terk ettiğini kaydetti.

Patlamada hayatını kaybeden arkadaşlarının cenazesini almaya gelen görgü tanığı Fatih İba ise olay yerinin çok yakınında çalıştığını, tankın dışında bulunduğunu belirtti.

Ekip başlarının dışarıda durmalarını söylediğini ifade eden İba, şunları kaydetti: İşe başladıktan 15-20 dakika kadar sonra ilk patlama oldu. Daha sonra iki patlama daha oldu. Biri dışarda 3'ü tankın içinde 4 arkadaşımız hayatını kaybetti. Ateşli çalışma izni verilmiş. Orada ya dolum oldu ya da gaz kaçağı vardı. O an taş motoruyla çalışıldığı için kıvılcım kaçtı veya gaz ölçümü yapılmadı. İşe başlamadan önce gaz ölçümü yapılması gerekiyordu. İzin veren teknik emniyet uzmanına sorduğumda ateşli izin vermediğini söyledi ama ben emniyette ifade verirken ateşli izin verdiğini söylediğini gördüm...


GÖZYAŞLARI SEL OLDU 
Hayatını kaybeden işçilerden Yusuf Kepenek, İzmir'de Fatih Sultan Mehmet Cami'nde düzenlenen cenaze törenin ardından toprağa verildi.

Kepenek'in (40) cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak Egekent 2 Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne getirildi.

Kepenek'in naaşı, cenaze namazının ardından Ulukent mezarlığında defnedildi. Cenazenin götürülüşü sırasında Kepenek'in yakınları gözyaşı döktü.

Evli ve 3 çocuk babası Kepenek'in bir yıl önce mekanik bakımcı olarak işe başladığı öğrenildi.

Patlamada hayatını kaybeden diğer işçilerden Kemal Şaşmazer'in İzmir'in Bergama ilçesinde, Mehmet Dere'nin ise memleketi Osmaniye'de defnedileceği öğrenildi. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir