MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk satranç dahisi dünyanın zirvesinde
Güncel
3 Ağustos 2026 Pazartesi 07:51

Türk satranç dahisi dünyanın zirvesinde

Dünyanın en genç satranç büyükustası Yağız Kaan Erdoğmuş, ilkleri başarmaya devam ediyor. 15 yaşındaki büyükusta, dünya gençler sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

Kırdığı rekorlarla satranç tarihine geçen Yağız Kaan Erdoğmuş , Biel Satranç Festivali'nde aldığı galibiyetlerle 2 bin 716 ELO puanını ulaştı.

Dünya şampiyonu Gukeş Domaraju'yu geride bırakmayı başaran büyükusta, dünya gençler sıralamasında 1 numaraya yükseldi. Son bir yılda 61 basamak yükselerek zirveye çıkan Yağız Kaan, genel sıralamada ise dünya 27'ncisi oldu.

Gençlerde bir diğer rekortmen olan Türk büyükusta Ediz Gürel ise 6'ncı basamakta yer aldı. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan'la birlikte ilk 10'da iki isimle temsil edilen üç ülkeden biri olmayı başardı.

Dünyanın en genç büyükustası unvanını taşımaya devam eden Yağız Kaan Erdoğmuş nisan ayında 2 bin 700 ELO barajını aşarak dünya satranç tarihinde "bu seviyeye ulaşan en genç" oyuncu unvanını kazanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir