MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili belli oldu!
Güncel
28 Mart 2025 Cuma 18:06

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili belli oldu!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başkan vekili seçimini yapmak amacıyla Ankara’da bir araya geldi. Seçimleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar kazandı. 864 üyenin 463’ünün oyunu alan Karalar’a başka partilerden 23 kişi oy verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başkan vekili seçimini yapmak amacıyla Ankara’da bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının Divan Başkanlığını, Meclis 1. Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar üstlendi. Muradiye Belediye Başkanı Hediye Sayıner ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhun Çakır da Divan’da Katip Üye olarak görev aldı.

"İMAMOĞLU'NUN HUKUKİ SÜRECİNİN ADİL YÜRÜTÜLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Divan Başkanı Karalar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Sayın İmamoğlu’nun hukuki sürecinin adil, şeffaf ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesini temenni ediyor; kendisiyle ilgili nihai kararın demokratik, halk iradesine ve hukuk normlarına uygun biçimde alınmasını umut ettiğimizi vurgulamak istiyorum.” dedi.

Birlik Başkan Vekilliği için verilen önergeler ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Metin Genç aday gösterildi.

Karalar’ın adaylığı nedeniyle Divan Başkanlığı görevini TBB 2. Meclis Başkan Vekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın yürüttü. Yapılan Başkanvekilliği seçimini, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar kazandı.

23 OY DİĞER PARTİLERDEN GELDİ

Karalar, 864 üyenin 463’ünün oyunu alarak TBB Başkanvekilliğine seçildi. TBB meclisinde CHP’nin 440 üyesi bulunuyor. 463 oyla seçilen Karalar’a 23 oy, diğer partilerden geldi. AKP’li Genç ise AKP’nin delege sayısı 264 olmasına karşın 179 oy alabildi. 

"MİLLİ İRADEYE DEM VURARAK SİYASETE GİRENLER, MİLLİ İRADEYİ YOK SAYIYORLAR"

Seçilmesinin ardından konuşma yapan Karalar, “Buruklukla görevi kabul ettiğim Ekrem kardeşime buradan teşekkür ediyor, sevgi saygılarımı sunuyorum. Ne yazık ki ülkemiz, olağanüstü kötü günlerden geçiyor. Çok zor koşullarda kurduğumuz cumhuriyetimiz, mantığın, hukukn, demokrasinin, akla mantığa uymayan kararların olduğu bir süreçten geçiyoruz. Ne yazık ki böyle bir durumdayız. Doğudan batıya kadar hafta geçmiyor ki milletin iradesiyle seçilen bir başkanımız görevden alınmasın. Bunu asla kabul etmiyoruz. Milli iradeye dem vurarak siyasete girenler, milli iradeyi şu günlerde yok sayıyorlar” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir