MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Memleket Partisi İzmir’den!
Politika
13 Nisan 2023 Perşembe 11:50

Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Memleket Partisi İzmir’den!

Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Memleket Partisi İzmir’den… Memleket Partisi İzmir 1. Bölge 10. Sıradan milletvekili adayı olan Ocak 2005 doğumlu Ahmet Ömer Erkenci Türkiye’nin en genç milletvekili adayı oldu.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Türkiye 14 Mayıs’taki genel seçimlere kilitlenmişken partiler de Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) aday listelerini teslim etti. 

Süreçte seçim çalışmaları hızlanırken genç adaylar da parlamento yolunda adaylıklarını ilan ettiler. 
2005 İzmir-Konak doğumlu Ahmet Ömer Erkenci Memleket Partisi İzmir 1. Bölge 10. Sıradan milletvekili adayı oldu. Ocak 2005 doğumlu Erkenci 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde Türkiye’de en genç milletvekili adayı oldu. 



"İNCE’NİN YOUTUBE’DAKİ KONUŞMALARI HEP İLGİMİ ÇEKİYORDU"
Türkiye’nin en genç milletvekili adayı Erkenci Gerçekİzmir’e yaptığı açıklamada, ‘’18 yaşıma 4 ay önce girdim. Doğduğumdan beri hep aynı iktidar hep aynı muhalefet. Bunun sebebi de hem iktidar hem muhalefet. Atatürk’ü çok büyük bir idol olarak görüyorum. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Atatürk bizim kırmızı çizgimiz. Atatürk'e ırkçı diyen bir insanın muhalefet partisinden aday olması, iktidarın hep aynı yöntemleri izliyor olması beni üçüncü bir yola itti. Muharrem İnce’nin Youtube’daki videolarını izledim, Meclis’teki konuşmaları her zaman benim ilgimi çekiyordu. Araştırmalarım sonucu, parti programını okuduktan sonra kendimi Memleket Partisi’nin yolu ile aynı yolda ilerliyormuş gibi hissettim. Laik devrimci bir yoldan ilerlemek istediğim için Memleket Partisi’ni seçtim. Nitekim yaptığım işlerle kendilerinin takdirini kazandım. Beni bu göreve layık görenlere teşekkür ederim. Siyasette aktif rol almaya devam edeceğim, Atatürk’ün çizgisinde yürümeye devam edeceğim’’ ifadelerini kullandı. 

ERKENCİ KİMDİR?
7 Ocak 2005, İzmir-Konak doğumlu. 2019’da yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nda 500 tam puan alarak Türkiye 1.si oldu. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinde tam burslu olarak eğitimine devam ederken okulun Matematik Olimpiyatı Ekibi ile birlikte çeşitli ulusal ve uluslararası alanda dereceler, madalyalar kazandı. Daha sonrasında elde ettiği yazılım ve elektronik alanındaki bilgi birikimi ile birlikte çevreye ve doğaya fayda sağlayacak bir şeyler yapmak istedi ve bunun sonucunda kurucu üyesi olduğu Tarım Teknolojileri Takımı ile Nesnelerin İnterneti Tabanlı Akıllı ve Otonom Tarımsal Sulama Sistemini geliştirdi. Bu proje ile Tübitak gibi birçok ulusal yarışmada elde ettiği derecelerden sonra geçtiğimiz Ağustos ayında İsveç’te düzenlenen Stockholm Junior Water Prize yarışmasında DSİ aracılığı ile ülkemizi gururla temsil etti. Tüm bunlardan sonra bu memleketin bir evladı olarak hem ülkedeki güncel durumu değiştirebilmek hem de artık hep aynı yüzlere alışılan Türk siyasetinde bir şeyler yapmak gerektiğini hissettiği için Genel Başkan’ımızın gençlere olan çağrısına kayıtsız kalamadı ve Memleket Parti’sinden Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdi. Gençliğin verdiği cesaretle siyasi geçmişi ve çevresi olmamasına rağmen attığı bu adım 28. Dönem İzmir 1. Bölge Milletvekili Adaylığı ile sonuçlandı ve “Türkiye’nin en genç Milletvekili Adayı” oldum. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İsmail Yıldız
 22 Nisan 2023 Cumartesi 01:21
Bir eğitimci olarak, Ahmet ile aynı çizgide mücadele ediyor olmaktan gurur duyuyorum..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir