MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tutukluluğuna itiraz edilmişti: Mahkemeden Dilruba kararı!
Güncel
20 Ağustos 2024 Salı 17:01

Tutukluluğuna itiraz edilmişti: Mahkemeden Dilruba kararı!

İzmir’de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalında verdiği röportaj sonrasında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti. İtiraz sonrası mahkeme halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu ile ilgili yapılan itirazı reddetti ve Dilruba’nın tutukluluğuna devam kararı verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’de Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan Dilruba Y.’nin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin yankıları sürüyor.

Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalında verdiği röportaj sonrasında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

DİLRUBA’YA TAHLİYE YOK!

Mahkeme avukatlarının yaptığı itirazları değerlendirirken Dilruba K.’nin Cumhurbaşkanına hakaret suçu ile ilgili olarak yurt dışına çıkış yasağı kondu ve tahliye kararı verildi.

Fakat halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu ile ilgili yapılan itiraz ise reddedildi ve tutukluluğuna devam kararı verildi.

Dilruba K. Kararın neticesinde tutuklu kalmaya devam edecek. Tahliye olması için iki suça yapılan itirazın da kabul edilmesi gerekiyordu.

“BİR KEZ DAHA İTİRAZ EDECEĞİZ”

Açıklamada bulunan Dilruba K.’nin avukatı Ali Barış Ercan, ”Biz bir kez daha itiraz edeceğiz. Tutukluluğun gözden geçirilmesinin isteyeceğiz. Şu anda hukuksuz olarak kalıyor içeride. Adalet ve hukuk her Türk vatandaşının anayasal hakkıdır. Bundan vazgeçmek çok büyük bir lükstür. Dilruba için hukuk mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

DURUŞMA 3 EYLÜL’DE

Dilruba K.’nin duruşması 3 Eylül’de görülecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir