MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüzük zirvesi: İzmir örgütü hangi talepleri dile getirdi?
Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 13:01

Tüzük zirvesi: İzmir örgütü hangi talepleri dile getirdi?

CHP İzmir’de İl Başkanı Aslanoğlu, tüzük kurultayı gündemiyle genişletilmiş ilçe başkanları toplantısını düzenledi. Toplantıda önseçim, aktif/pasif üyelik, parti içi eğitim ve dönem kuralı özelinde öneriler gelirken, başkanların 2 yılda bir yapılan olağan kongrelerin 3 yılda bir yapılması talebini dile getirdikleri öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - Yerel seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde gündem tüzük kurultayı. 6-8 Eylül arasında gerçekleştirecek tüzük kurultayı için ön hazırlıklar başladı.

CHP İzmir’de tüzük kurultayı gündemiyle İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genişletilmiş başkanlar toplantısında 30 ilçenin ana kademe, kadın ve gençlik kolu başkanı ile bir araya geldi.

Toplantıda İl Başkanı Aslanoğlu, ilçe başkanlarını dinledi.

Önseçim bir numaralı gündem maddesi olurken, bu noktada nitelikli üye yapısına dikkat çekildiği, önseçimin muhakkak yapılması gerektiği ancak mevcut üye yapısıyla önseçimin sağlıklı sonuç vermeyeceğini dile getiren başkanlar olduğu öğrenildi. Başkanların bu noktada aktif/pasif üyelik ayrımının getirilmesine vurgu yaptıkları belirtildi.

Toplantıda öne çıkan taleplerden biri de 2 yılda bir yapılan olağan kongrelerin 3 yılda bir yapılması oldu. Başkanların ana kademe, gençlik ve kadın kollarında görev sürelerin 3 yıla çıkartılmasının örgütlere daha olumlu yansıyacağına dikkat çektikleri öğrenildi.

Belediye başkanlıkları ve milletvekilliklerinde dönem kuralı da gündeme getirilirken bu sınırın 2 dönem olması gerektiği özel durumlarda 2+1 yapılmasına dikkat çekildiği bildirildi.

Başkanlar üye aidatlarının düzene sokulması ve parti içi eğitimlere ağırlık verilmesi gerektiğini de öneri olarak aktardıkları öğrenildi.

İl Başkanı Aslanoğlu'nun gelen talepleri genel merkeze rapor halinde aktaracağı iletildi.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir