MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üç barodan Selanik buluşması
Güncel
26 Ekim 2017 Perşembe 11:32

Üç barodan Selanik buluşması

İzmir, Selanik ve Plovdiv/Filibe baroları kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı Selanik’te buluşacak.

Üç farklı ülkeden üç baronun katılımıyla 11 Kasım 2017 günü Selanik’te gerçekleşecek olan toplantıya İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ile İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi’nde gönüllü çalışan avukatlar katılacak. Toplantı öncesinde ise Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’ın başkanlığındaki İzmir Barosu heyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da O’nun Selanik’te doğduğu evi ziyaret edecek.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı verdiği mücadele ile bugün Türkiye’de ismi geçen sayılı kurumlardan biri haline geldiğini vurgulayarak, kazanılmış olan bu deneyimi uluslararası toplantılarda paylaşmak ve birbirimizin deneyimlerinden de faydalanmak üzere üç baro olarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık" dedi. Benzer bir toplantının 10 Aralık’ta İzmir’de, Ocak 2018’in sonunda ise Plovdiv/Filibe’de düzenleneceğini söyleyen Aydın Özcan, "Uzun süredir vurguladığımız İzmir Barosu’nun uluslararası bir baro olması gerektiği yönündeki söylemimizin bugün gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Bir ay arayla iki uluslararası çalışma yapıldığını ve yeni çalışmaların da planlandığını belirten Özcan, "Meslektaşlarımızı da uluslararası birer avukat yapmak için çalışıyoruz" dedi. Aydın Özcan, iki yıldır avukatlara yönelik yabancı dil kursları düzenlediklerini de ifade etti.

Selanik’te düzenlenecek etkinlikler sırasında İzmir Barosu Resim Grubu tarafından hazırlanan resimlerden oluşan bir de sergi de açılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir