MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ukraynalılar İzmir’den çağrı yaptı: Putin’i durdurun!
Güncel
24 Şubat 2022 Perşembe 17:02

Ukraynalılar İzmir’den çağrı yaptı: Putin’i durdurun!

İzmir Ukraynalılar Derneği Rusya’nın Ukrayna’ya bu sabah başlattığı askeri harekat sonrası Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelerek ‘Putin’i durdurun’ çağrısı yaptı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Rusya ve Ukrayna arasında aylardır yaşanan kriz bugün tavan yaptı. 

Devlet Başkanı Putin’in emriyle Rus Ordusu Donbas’a askeri harekat başlattı.



Yaşanan çatışmalarda bir çok Rus ve Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği bilgilerini paylaşılırken uluslararası toplum da sağduyu çağrısında bulundu. 

İzmir’de yaşayan Ukraynalılar ise Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelerek 'Putin'i durdurun' diye seslendi. İzmir Ukraynalılar Derneği Başkanı Olena Özbek, "Yetkililere ve Türk halkına sesleniyoruz. Savaşı durdurmalıyız" dedi. 



"KAFAYI YEMİŞ ADAM"
Özbek şöyle konuştu: Bu sabah Ukrayna’nın tüm bölgeleri Rusya Federasyonu tarafından bombalandı. Bizim topraklarımıza girmeyi, işgal etmeyi planlıyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz İzmir’de ve Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar olarak burada toplanarak yetkililere, Türk halkına seslenmek istiyoruz. Mevcut dünyada savaş tek bir ülkede olmaz her an tüm dünyaya sıçrayabilir ve 21. yüzyılda biz bir dünya savaşına daha izin vermemeliyiz. Bugün Ukrayna’ya saldıran başka bir yere saldırabilir çünkü öyle bir hak bulmuş kendinde. Diplomatik ilişkilerin kesilmesi çeşitli baskılarla Rusya’yı durdurmamız gerekiyor. Ukrayna her zaman barışçıl şekilde tüm halklarla yaşadı ve yaşamaya devam edecek savaş istemedi orada anne-babalarımız var herkes kendi ülkesini savunmak zorunda kaldı. Haftalardır barışçıl yollarla çözüleceğini düşündük ama maalesef olmadı Rusya Federasyonu’nun başındaki kafayı yemiş adam dünyaya kendi şartlarını göstermeye başladı. Biz buna dur demeliyiz savaş istemiyoruz ama sonuna kadar da topraklarımız için savaşacağız... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir