MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üyeler dilekçe verdi: İlçe başkanı disipline sevk edilsin!
Politika
27 Eylül 2017 Çarşamba 18:33

Üyeler dilekçe verdi: İlçe başkanı disipline sevk edilsin!

CHP İzmir’de, Çiğli-Ataşehir krizi il koridorlarında tartışmaya sebep oldu. İlçe yönetiminin aldığı iptal kararını onayan il yöneticilerine tepki gösteren Çiğli’den gelen partililer, ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu’nun disipline sevk edilmesi için il başkanlığına dilekçe verdi. Dilekçede Mertoğlu için üyeler arasında ayrışma oluşturduğu gerekçesi yer aldı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de Ataşehir krizi yaşanıyor.

İlçe yönetiminin destek verdiği mavi listenin kaybedip beyaz listenin kazandığı Ataşehir’de ilçe yönetim kurulu daha sonra seçimi iptal kararı almıştı.

Kazanan liste delegelerinin yargıya taşıdığı, ilçe yönetiminin de disiplin sopasını kullandığı Ataşehir’le ilgili il yönetiminin ilçe yönetiminin kararını oy çokluğuyla onaması sonrası il binasında olaylar çıktı.

Seçimin iptaline yönelik karara sert tepki gösteren Çiğli’den gelen partililer ile il yöneticileri arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışma güçlükle yatıştırılırken, Çiğli’den gelen partililer ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu hakkında il binasına dilekçe verdi. Dilekçede partililer Mertoğlu’nun partiyi kamuoyunda küçük düşürme, üyeler arasında ayrışmaya neden olma gibi iddialarla disipline sevkini talep etti.

İl başkanlığı partililerin dilekçesini işleme aldı.

Üyeler il başkanlığına verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı: 10 Eylül 2017 tarihinde başlayan mahalle kongre delege seçimlerini sağlıksız bir şekilde yaptıramayan partimizi kamuoyunda küçük düşüren ve üyeler arasında ayrışmalara neden oluşturan, belediyede çalışan bir memurun parti üyesi olduğunu bildiği halde adını hazirun cetvelinden silmeyip bu gerekçe ile Ataşehir mahalle delege seçimlerini iptal ettiren Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin parti tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca disiplin kuruluna sevkini arz ve talep ederiz.”

ŞİMDİ NE OLACAK?
Öte yandan Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre üyelerin ve delegelerin il yönetiminin kararını Genel Merkez’e taşıması bekleniyor. Genel Merkez’in süreci yakından takip ettiği belirtilirken, bir grup ilçe yönetiminin Genel Merkez tarafından görevden alınacağını iddia ediyor.

SEÇİMİ İL YÖNETİMİ YAPACAK
İl yönetimi üyelerden veya delegelerden herhangi bir yargı hamlesi gelmez, Genel Merkez’den de müdahale olmazsa Ataşehir’deki seçimi bizzat tekrar yapacak. Yönetim kurulu toplantısında içe başkanı Zeynel Mertoğlu’nun süreci yönetemediği bu nedenle Çiğli’de iptal edilen ve geride kalan seçimlerin il yönetimi denetiminde yapılması kararı alınmıştı. İl Başkanı Asuman Ali Güven toplantı sonrasında “Tekrarlanacak seçimler il yönetimi kontrolünde yapılacak. İtiraza mahal verilmeyecek” dedi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Ataşehir’de mavi beyaz yarışını 4 oy farkla muhaliflerin destek verdiği beyaz liste kazanmıştı. İl yöneticileri Serpil Yıldırım ve Niyazi Arslan gibi isimler delege seçilememişti.

Kaybeden mavi listeye destek veren ilçe yönetimi, gerekçe olarak da ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği öne sürülmüştü.

Kazanan listedeki delegeler tarafından şaibenin giderilmesi adına yargı hamlesi gelmiş, ilçe yönetimi de seçimi delegeler adına yargıya taşıyan 4 partiliyi disipline sevk etmişti.

İl yönetimi son olarak toplanmış ve ilçe yönetiminin aldığı seçimin iptal kararını onadı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir