MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzuner ve Pelit çetelerine operasyon
Güncel
16 Ekim 2023 Pazartesi 08:55

Uzuner ve Pelit çetelerine operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sinop ve İstanbul’da 'Kafes' operasyonları kapsamında 'Uzuner' ve 'Pelit' çetesi olarak bilinen 2 suç örgütünü çökertildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Uzuner ve Pelit suç örgütlerine operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Açıklamada bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan aradıkları ve kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandıkları, elde ettiği paraları ise kripto paraya çevirdirdikleri tespit edilen Uzuner çetesine 3 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyon sonucu 13 kişinin tutuklandığı açıklandı.

İstanbul’da Pelit suç örgütüne düzenlenen operasyonlarda da 25 şüpheli şahıs yakalandı. Ormanlık alanlarda kesim yapmak suretiyle açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara satarak, Rüşvet, Nitelikli Dolandırıcılık ve Orman Kanununa Muhalefet suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 25 şüpheli şahsa eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Adli işlemleri devam ediyor.

Operasyonlar neticesinde, 15 adet ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir