MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakalar artarken masada o soru: İzmir evden çalışmaya mı dönüyor?
Ekonomi
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:01

Vakalar artarken masada o soru: İzmir evden çalışmaya mı dönüyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden EBSO, İZTO, DTO gibi kurumlar başta olmak üzere esnaf odalarına da mesai saatlerinde düzenleme yapılmasıyla ilgili talep yazısı gönderildiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçildiği ve odaların birçok personeli için evden çalışma seçeneğinin uygulamaya konulduğu aktarıldı. Yaşananlar, ‘Pandeminin ilk aylarındaki gibi evden çalışma sistemine geri mi dönülecek?’ sorusunu akla getirdi.

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Dünyada yaygınlaşan ve Türkiye’de de aylardır gündelik hayatı olumsuz etkisi altına alan koronavirüs salgını son dönemde yeniden tırmanışa geçti. Bunun üzerine yetkililer tedbir kararları alarak önlemleri sıkılaştırma yolunu seçti. İzmir’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde çalışmalar sürüyor.  

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte farklı mesai saatleri için önerilerde bulunması dikkat çekerken Resmi Gazete’de de yayımlanan kamuda esnek çalışma kararı kamuoyun duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmeye göre; pandemi nedeniyle kentteki toplu ulaşım kullanım oranı yarıya azaldı. Özel araç kullanımın yüzde 25 artması sonucunda ortalama hızlar düştü, seyahat süreleri uzadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sonbaharda ortaya çıkması muhtemel trafik yükünü azaltacak çözümler üretilmesi yolunda İzmir’in ‘fikir birliği’ yapması gerektiğini söyledi. Soyer’in İzmir Valiliği’ne sunduğu öneriler arasında farklı mesai saatleri uygulaması da yer almıştı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden EBSO, İZTO, DTO gibi kurumlar başta olmak üzere esnaf odalarına da mesai saatlerinde düzenleme yapılmasıyla ilgili talep yazısı gönderildiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçildiği ve odaların birçok personeli için evden çalışma seçeneğinin uygulamaya konulduğu aktarıldı. Yaşananlar, ‘Pandeminin ilk aylarındaki gibi evden çalışma sistemine geri mi dönülecek?’ sorusunu akla getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir