MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Köşger'den 'virüs' raporu: Depremden sonra pik yapmıştık, şimdi...
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2021 Pazar 13:08

Vali Köşger'den 'virüs' raporu: Depremden sonra pik yapmıştık, şimdi...

İzmir Valisi Köşger, pandeminin kentteki seyrine dair önemli bilgiler verdi. 30 Ekim’de gerçekleşen deprem öncesi ve sonrasına ilişkin değerlendirme yapan Köşger güncel tabloyu, “Depremden sonra pik yapmıştık, şu an deprem öncesi rakamların da yarısına indi. Deprem olduğu gün rakam 1 ise sonrasında 3’e, 4’e katlanmıştı. Şimdi 1’in de yarısına indi” sözleriyle özetledi. Köşger ölümlerin de 4’te 1 oranında azaldığını açıkladı.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında önemli bilgiler verdi.

Gerçekizmir’e konuşan Vali Köşger, kentteki güncel tabloya dair açıklamalar yaparken sahra hastanesine ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Köşger yoğun bakımların doluluk oranları üzerinden de veriler sundu.  

DEPREM ÖNCESİNDEKİ DURUMUN YARISINDAYIZ
30 Ekim’de gerçekleşen deprem ve sonrasındaki verileri hatırlatarak değerlendirme yapan Köşger, “Son durumumuz gayet iyi gidiyor. Sağlık Bakanımız da açıkladı, son 2 haftada yüzde 40 oranında azalma oldu. Depremden sonra pik yapmıştık, şu an deprem öncesi rakamların da yarısına indi. Deprem olduğu gün rakam 1 ise sonrasında 3’e, 4’e katlanmıştı. Şimdi 1’in de yarısına indi” dedi.

ÖLÜM ORANI 4’TE 1 AZALDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurulması için çağrı yaptığı sahra hastanelerine ihtiyaç olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Köşger, “Şu an yatak doluluk oranımız, yoğun bakım oranımız, cihazlarımız her şey yeterli, bir sıkıntı yok. Ölüm oranı da aynı şekilde paralel olarak 4’te 1 oranında azaldı. Bir ara vefat da artmıştı. Çok şükür iyiye gidiyoruz. Biraz daha dikkat etmemiz lazım. Bu HES eşleştirmesi başlıyor. Onu uygulatabilirsek, toplu mekanları, çarşıları, pazarları, ana caddeleri kontrol altında tutabilirsek daha da aşağıya inecek” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA DA AÇIKLAMIŞTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde İzmir’deki vaka sayısının son iki haftada yüzde 40 oranında azaldığını açıklamıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir