MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valilikten turizm cennetinde jeotermal hamlesi!
Güncel
24 Ocak 2024 Çarşamba 16:50

Valilikten turizm cennetinde jeotermal hamlesi!

İzmir Valiliği kentin Turizm Cenneti Çeşme Alaçatı’da jeotermal kaynak aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Valiliği Yatırım İzleme ev Koordinasyon Başkanlığı kentin Turizm Cenneti Çeşme’de jeotermal kaynak aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Valiliğin bakanlığa Proje Tanıtım Dosyası iletmesi ile birlikte Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci başladı.

Proje Tanıtım Dosyası’ndaki bilgilere göre ‘Jeotermal kaynak işletme sahasında araştırma/geliştirme, sondaj açımı ve sonrasında jeotermal kaynağının kullanımı’ işlemi Alaçatı Mahallesi Liman Mevkii’nde 4391 ada, 3 parselde gerçekleştirilecek. Proje ÇED onayı alması halinde 2 milyon 291 bin 516 TL bedel ile hayata geçirilecek.

Proje kapsamında söz konusu sahaya 1 adet sondaj ekipmanı kullanılarak 600 metre derinliğinde çalışma yapılacak.

Çalışmada jeotermal akışkan bulunması durumunda faaliyeti İzmir Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülen ve jeotermal kaynak aranacak 4391 ada 3 parsel üzerinde bulunan Tek-Art İnşaat Tic. Tur. San. Ve Yat. A.Ş.‘nin (Zigana Hotel) sıcak su (havuz, duş) ihtiyacı ve ısıtmasında kullanılacak.

Projenin gerçekleştirilmesi planlanan alan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’nda ise L 16 paftası dâhilinde “Turizm Tesis Alanı” içerisinde kalıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir