MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Varank-Denizli sosyal medyadan atıştı: Köpeğe sorsanız söylerdi!
Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 09:52

Varank-Denizli sosyal medyadan atıştı: Köpeğe sorsanız söylerdi!

İzmir'in Çeşme ilçesinde eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi, konsere çıkmaktan vazgeçti. Olayın ardından Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Çeşme Belediye Başkanı Denizli arasında polemik yaşandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi, konsere çıkmaktan vazgeçti.

YUNAN SANATÇI SAHNEYE ÇIKMADI! HABER VE VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!

Lal Denizli sahneye çıkarak tepki gösterdiği olayın ardından Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı-AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli arasında polemik yaşandı. 

"KÖPEĞE SORSANIZ..."

Varank sosyal medyadan Denizli'ye yönelik, "Makamınıza oturttuğunuz köpeğe sorsanız, o bile “Türk Eğitim Vakfı” için düzenlenen bağış gecesine “Yunan” sanatçı çıkarılmaması gerektiğini size söylerdi. Ama siz önce Milli değerlerimize saldıranlara sahne verdiniz, sonra hamasete sarılıp marşlar okudunuz. Klasik CHP." ifadesini kullanırken Denizli'den yanıt geldi.

''BAKANLIK' YAPMIŞ BİRİNİN..."

Başkan Denizli, "Sayın Varank, Sizin yönetim anlayışınızda, kurumların kendi özgür fikirlerine ve programlarına saygı göstermek gibi bir gelenek olmadığından Çeşme’de düzenlenen bir yardım konserinde, Türk Eğitim Vakfı’na ait organizasyonda yine sanatçı tercihinin kendilerine ait olabileceği aklınıza bile gelmemiştir. Evet BAYRAK ve ATATÜRK, sadece biz CHP’lilerin değil 85 milyonun kırmızı çizgisidir ve milli değerlerimizi şanlarına yakışır şekilde korumak da biz CHP’lilerin en iyi bildiği şeydir. Sizin aksinize biz bunu hamaset için değil; Onları ilelebet koruma amacıyla hareket ederiz. Belediye Başkanı olduğumdan bu yana hiçbir söylem, iddia ve gereksiz yaklaşıma cevap vermedim, bundan sonra da bu tavrım aynen devam edecek. Lakin sizin gibi bu ülkede “bakanlık” yapmış bir kişinin, sırf CHP’ye muhalefet etmek için değerlerimizi ayak altına almak isteyenlerle bile nasıl yan yana gelebileceğinizi tüm milletimiz görsün diye cevap veriyorum. Bu arada, köpeğim konuşmuyor malum öyle bir genetik özelliği bulunmuyor fakat emin olun sadece hareketleriyle bile sizden daha mantıklı davranışlara sahip. Şükür" ifadelerini kullandı. 

TARTIŞMAYA ASLANOĞLU DA DAHİL OLDU!

Sosyal medyadan yaşanan tartışmaya dahil olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Sn. Mustafa Varank, siz bakan koltuğundayken, Çeşme Belediye Başkanımız Lal Denizli’nin farkındalık yaratmak için koltuğunda misafir ettiği o can kadar faydanız oldu mu bu memlekete?

Türklük konusuna gelince; Bu memleketin pasaportunu en itibarsız pasaportlar arasına sokan, devlet binalarındaki T.C. ibarelerini kaldıran, terör liderlerini kırmızı halıyla karşılayan AKP bakanı olarak, CHP’ye Türklük dersi vermeye kalkmasanız daha iyi olmaz mı?

Konsere sanatçı davetini belediyemizin yapmadığını, bunun bir TEV organizasyonu olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Ama doğruları söyleme adedi sizin zihniyetinizde yok. Klasik AKP işte! Klasik CHP demişsiniz. Klasik CHP hem Atasının komşular ile sıfır sorun ilkesine sahip çıkar hem Atasına!" ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir