MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve 1.Proje alanında kuralar çekildi: Açıkta kalan depremzedeler için 3 seçenek!
Güncel
17 Şubat 2022 Perşembe 10:09

Ve 1.Proje alanında kuralar çekildi: Açıkta kalan depremzedeler için 3 seçenek!

İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen depremin ardından depremzedelerin evlerine kavuşma süreci devam ediyor. Bayraklı’da TOKİ tarafından inşa edilen 7 proje alanından biri olan 1. proje alanında ev teslimleri için kuralar dün çekildi. Kuranın ardından açıkta kalan 23 daire için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda depremzedelere üç seçenek sunuldu.

Efe Can TAN/ GERÇEKİZMİR - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremin ardından depremzedelerin evlerine kavuşma süreci devam ediyor.

Depremin en çok etkilediği ilçe olan Bayraklı’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 7 proje alanında depremzedeler için binalar inşa edilmiş evlerin teslimleri geçtiğimiz ayla birlikte başlamıştı.

1. Proje alanında ise kura çekimi eksik daire sayısı nedeniyle gecikmişti. Dün 1. Proje alanında yapılan kura çekimi ile depremzedelerin bir bölümü evlerine kavuştu fakat 23 daire eksik inşaat nedeniyle açıkta kaldı. Sekiz katlı Saraçoğlu Apartmanı, Cumhuriyet, Barış ve Adalet Sitesi sitelerinde deprem öncesi 238 daire yer alıyordu. TOKİ’nin projesi ile inşa edilen daire sayısı ise 211 oldu. 27 eksik daire sayısı yasalar gereği depremden önce 2 ev sahibi veya 3 ev sahibi olanların 1 daireye sahip olabilmesi nedeniyle 23’e düştü. 

DEPREMZEDELERE ÜÇ SEÇENEK!

Dün çekilen kuraların ardından 1. proje alanı mağdurları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Bedestenci katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre kura çekimi ev sahibi olamayan ve açıkta 23 daire sahibine üç seçenek sunuldu. 

Seçeneklerden ilki 1. Proje alanında ev sahibi olamayan 23 hak sahibi için yeni bir bina inşa edilmesi oldu. Bedestenci’nin söz konusu inşaat için Adalet Mahallesi’nde bulunan ve depremden sonra trafo yapılmak istenen alanın öne çıktığını depremzedelere aktardığı öğrenildi, Bedestenci toplantıda bu planın uygulanmasının 1,5 seneyi bulabileceğini belirttiği de gelen bilgiler arasında. 

Depremzedeler sunulan ikinci seçenek ise Bayraklı rezerv alanda inşa edilen konutlarla ilgili oldu. Toplantıda önümüzdeki cumartesi günü ve Mart ayının 9’unda yetkili bürokratlarla depremzedelere rezerv alanın gösterileceği ve isteyenlerin buradaki konutlar için de başvuruda bulunabileceği aktarıldı. 

Depremzedelere sunulan üçüncü seçenek ise 1. proje alanı dışında kalan alanlarla ilgili oldu. İsteyenlere 2. proje ve 6. proje alanlarında bulunan boş daireler önerildi. Toplantıda ev teslim sürecinin uzaması nedeniyle depremzedelere verilen 1150 liralık kira yardımının da güncellenmesi için çalışma yapılacağı yönünde bilgi verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali yilmaz
 22 Mart 2023 Çarşamba 06:42
Hayatimizin en zor dönemini yasattatilar .bu liyakatsiz yoneticiler ile mağdurlar tekrar magdur.acikta kalan depremzedeler hala evlerinin yapilmasini bekliyor.tarih 21032023 .hala ne bir insaat yeri var ne de insaat plani.boyle yönetim olduğu surece daha cok bekleriz.insallah liyakat başa gecince 14 mayistan sonra evlerimize kavuşacağız...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir