MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve Kocaoğlu kongre hamlesini yaptı: Adayını başkanlara telefonla bildiriyor
Politika
28 Aralık 2017 Perşembe 20:24

Ve Kocaoğlu kongre hamlesini yaptı: Adayını başkanlara telefonla bildiriyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Ocak’taki CHP İl Kongresi’ne yönelik elini gösterdi. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’in ismini il başkan adayı olarak belediye başkanlarına tek tek iletmeye başladı. Gerçekizmir bir hafta önce Kocaoğlu'nun Yücel ismini örgüte önereceğini kamuoyuna duyurmuştu.

SERCAN AVCI/ GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de örgütün bir numaralı gündem maddesi 7 Ocak’taki il kongresi…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ mesaisi ilçe başkanları, PM ve YDK Üyeleri, Milletvekilleri, belediye başkanları ile il yöneticileriyle yaptığı görüşme maratonuyla tamamlanırken, gözler örgüte önereceği isme çevrildi.

Kocaoğlu’nun renk vermemesi gönlünde adaylık yatan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren isimlerin net şekilde ortaya çıkmasına engel olurken, herkes Kocaoğlu’nun hamlesine kilitlenmişti.

KOCAOĞLU'NUN AJANDASININ İLK SIRASINDA O İSİM Mİ VAR- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

TELEFONLA BAŞKANLARI ARIYOR: DENİZ YÜCEL 
Beklenen hamle geldi. İzmir’de ilk kez Gerçekizmir’in geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel ismi, Kocaoğlu tarafından belediye başkanlarına telefonla önerilmeye başlandı. Kocaoğlu'nun aradığı başkanlara Yücel için "Genç, yıpranmamış ve yeni bir isim" tanımı yaptığı öğrenilirken, başkanlardan Yücel için destek istedi. 

ENGİN’İN DESTEĞİYLE SİYASETE GİRDİ
Siyasete 2014 yerel seçimlerinde eski il başkanı Ali Engin’in desteğiyle giren ve Büyükşehir ile Buca Belediye Meclis Üyesi seçilen Yücel, CHP ve SHP’de uzun yıllar siyaset yapan Esen Yücel’in oğlu… 1977 doğumlu avukat Deniz Yücel’e, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü görevi verilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Karşıyakalı
 29 Aralık 2017 Cuma 14:41
Deniz Yücel Kardeşimiz çok iyi bir insan ancakkeşke birileri önermeden kendisi çıksaydı.Örgüt önerseydi.Bu durumda Kukla başkanlığa aday olacak.Kendisinede ,Örgütede yazık olacak.Kimin ne dediğini bilmem ama böylebir ilbaşkanı İzmir İl örgütünü toparlayamaz.Helehelede 2019 a giderken.Yanlış bir tercih.Bunca toplantılar bunun içinse boşa zaman kaybı oldu.
 partili
 29 Aralık 2017 Cuma 11:05
Yıllardır ağızımızdan düşmedi genç olsun artık diye genç bir kardeşimiz, kocaoğlunun ekipçi siyestini sevmem ama genç donanımlı bir arkadaş destekliyorum..
 Izmirli delege
 29 Aralık 2017 Cuma 06:41
Sayin aziz baskanim. Izmir buyuksehir belediye baskani olarak yaninizdayiz. Ama bu yaptiginiz anti demokratik hareketlerden sonra kimi çıkartırsanız çıkarın karşısındaki kişiye oy vereceğimi bilin lütfen.
 CHP li
 29 Aralık 2017 Cuma 02:27
Yürü be Kocaoğlu kim tutar seni. Bizler Tayyip le uğraşırken sen ondan betersin. Sen bu adayı çıkarırken demokrasi ve Cumhuriyetin başkenti İzmir’de bu kadar insanıın oyunu alarak oturduğun o koltuğu hak etmiyorsun çünkü sana bu koltuğu CHP örgütü verdi ve sana bu onurlu görevi veren partililerin onuruyla oynuyorsun. Birde açıklama yapmalısın İzmirlilere, mevcut İl Başkanı nerede hata yaptı. Örgüt Asuman’ı istiyor sevgili Başkan, bilmediğimiz yanlışları varsa bizde bilelim.
 partili
 28 Aralık 2017 Perşembe 23:35
MUSA ÇAM , TACETTİN BAYIR.. BİLEKLERİNİN HAKKIYLA EMEK VEREREK , M.VEKİLİ OLDULAR. DOĞRU BİLDİKLERİNİ CESURCA SÖYLÜYORLAR. NE MUTLU ONLARA.İLÇE BAŞKANLARI , BELD BAŞK.LARI .M.VEKİLLERİ NE DİYORLAR ...AZİZ BEY NE DİYECEK DİYE BAKIYORLAR..
 buca
 28 Aralık 2017 Perşembe 22:35
komik çok komik ilçe bşk ligi yapacak kapasitesi olmayan birini sen gel il e öner kafayı yemiş bunlar.
 VATNDAŞ
 28 Aralık 2017 Perşembe 21:51
İzmir CHP deleğasyonu bu antidemokratik talimatla gelen adaya sandıkta gerekli devrimci duruşu göstererek cevap verecektir. Burası CHP kendisini örgütün üstünde gören Aziz başkanın sarayı değil.
 Cemil Yücetürk
 28 Aralık 2017 Perşembe 21:18
Aklında il başkanı adayı olmayan, büyükağa insanları arayarak adayım Deniz Yücel demeye başlamış. Yirmibeş yıllık partiliyim, hiç bir örgüt deneyimi olmayan genç kardeşimizi kurtlar sofrasına atıyor. Sonra biz partililer gençler neden bu partide yok diyoruz. Yöneticilik deneyimi olmayan genç arkadaşımız İzmir örgütünü nasıl yönetecek. BÜYÜK AĞA YOKSA kukla bir başkan mı arıyor. BU arada bu ismi YEKTA VARNALI'nın önermesid e enteresan bir durum.. Sözüm ona büyükağa 'nın aklında bir isim yoktu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir