MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve SODEMSEN yola çıktı. Başkan Soyer, yönetimde kimler yer aldı?
Politika
21 Kasım 2019 Perşembe 17:28

Ve SODEMSEN yola çıktı. Başkan Soyer, yönetimde kimler yer aldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurucu üye olduğu Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası’nın (SODEMSEN) ilk genel kurulu İzmir’de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sendikanın Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, İzmir’deki altı ilçe belediye başkanı da yönetimde yer aldı. Tunç Soyer ayrıca Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

GERÇEKİZMİR – Merkezi İzmir’de bulunan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) seçimli ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi ve yönetimi belirledi. 

Merkezi İzmir’de bulunan SODEMSEN’in Kaya Thermal Otel’de gerçekleşen olağan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaparken, sandığa tek listeyle gidildi. 

İzmir merkezli SODEMSEN’in ilk yönetim kurulu oy birliğiyle seçilirken, kuruluş sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte imza veren 6 ilçe belediye başkanından oluştu.  

SODEMSEN genel kurul toplantısı sonucunda aynı zamanda sendikanın kurucu üyesi de olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. İlk aşamada sendikaya 100 CHP'li belediyenin üye olduğu bildirildi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, SODEM genel kurulunda yaptığı konuşmada dünya kentleri arasındaki ilişkilerin, ekonomik büyüme ve refah üretecek biçimde, hızla dönüşüp gelişmekte olduğunu anlattı. Sosyal demokrat belediyelerin ve kentlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması ve iş birliği fırsatlarından daha çok yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizen Soyer, etkin yürütülen kent diplomasisi faaliyetlerinde SODEM’in büyük bir katkı sunduğunu, bu çabanın daha da büyütülerek genişletileceğini dile getirdi.

SODEM’in yeni yönetimi de belli oldu
Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu da dün İzmir'de yapıldı. Yapılan seçimde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer aldı.

SODEMSEN HAKKINDA... 
Birinci olağan genel kurulunu gerçekleştiren SODEMSEN, üyeleri arasındaki uygulama beraberliğini gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. İşverenler ile işçiler ve işçi sendikaları arasında çalışma barışı oluşmasını teşvik ve devamını temin etmek sendikanın önemli amaçlarından biri olarak göze çarpıyor. En temelde ise SODEMSEN, bir dayanışma ve ortak akıl üretme platformu olarak, üyeler arasında koordinasyon ve iletişimi güçlendirmek hedefiyle çalışmalarına başlamış bulunuyor.

2011 yılında kurulan SODEM, dış ilişkiler öncelikli olmak üzere; Sosyal Demokrat Belediyelerin iş birliği yapabileceği ortamı geliştirmeyi ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Sosyal Demokrat Belediyeler ile uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerden kentler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi diyaloğun tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda çalışıyor. SODEM toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak hedeflerini güdüyor.



İŞTE SODEMSEN İLK YÖNETİMİ KURULU LİSTESİ 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir