MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve Tugay'ın İzmir vizyonu vitrine çıktı: 9 başlıkta proje yağmuru!
Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 16:25

Ve Tugay'ın İzmir vizyonu vitrine çıktı: 9 başlıkta proje yağmuru!

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tugay’ın projeleri vitrine çıktı. Toplantıya Soyer ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başlayan Tugay, projelerini 9 başlıkta sıraladı ve ilk 180 günlük hızlı eylem planını da açıkladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayıma geçerken partilerin saha çalışmaları, adayların da proje tanıtım toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda ‘İzmir Geleceğe Doğru’ sloganıyla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın proje lansmanı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya CHP'nin İzmirli Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri Deniz Yücel ile Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, ilçe belediye başkan adayları ile çok sayıda parti yöneticisi ve partili katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay tanıtım toplantısında seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri açıklarken yerel seçime yönelik önemli mesajlar verdi.

Büyükşehir Adayı Tugay 9 başlıkta detaylandırdığı projelerini sıralarken ilk 180 günlük hızlı eylem planını da anlattı. Tugay konuşmasının başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etti.

SOYER VE KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR!
Toplantıda konuşan Tugay sözlerine, “Benim için inanılmaz bir an. Bu noktaya gelmek inanılmaz bir hikaye. Sindiremedim değil ama ben de bir insanım doğal olarak duyguları ile beraber var oluyoruz. Şu anda 57 yaşımın içindeyim bu zamana gelene kadar böyle bir noktaya geleceğimi hayal etmemiştim. Sıradan yaşam süren bir ailenin evladı olarak okumayı tercih ettim. Okuyarak bu ülkenin bilgili ahlaklı insanlarından biri olmayı hayal ettim. Siyasete dahil olurken katkı vermeyi istemiştim. Ülkemizin sıkıntıları çok fazlaydı. Benim gibi geçmiş yaşamında sıkıntı ile boğuşmuş, biraz dışlanmış, kendi kendine mücadele etmek zorunda bırakılmış pek çok gencin yaşamış olduğu hikayenin bir parçası olarak onların hayat mücadelesinde bir desteğim olur diye CHP’ye katılarak siyasete atıldım. Kader beni bu noktaya getirdi ama sadece kader değil rolü olan insanlar var. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı bu noktaya gelmemdeki en büyük etken. O fırsatı veren olmam yolunda bana referans veren Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu samimi bir teşekkür. Diğer teşekkürüm de o tarihte genel başkanımız olan, benim CV'mi gördükten sonra 'Evet bu kişi kendisini iyi yetiştirmiş' diyen ve beni aday gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’na. Zaman pek çok şeyi farklı hale getirebiliyor. Ben CHP’mize emek vermiş tüm belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz geçmiş dönem hepsi ile beraber bir aile olduğumuza dair hiçbir şüphe içinde değilim” diye başladı.

CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay’ın projelerini anlattığı toplantıdan öne çıkan mesajları şöyle: 

YENİ BİR SİYASET!
Yeni bir siyasete, yeni bir anlayışa bu siyaset anlayışını hayata geçirecek yeni siyasetçilere ihtiyaç olduğunu tüm toplum ya dilinde ya beyninde söylüyor. Çünkü sadece Türkiye değil dünyada siyasetin bir tıkanma noktası var. Belediye yönetimi açısından 'Yeni nesil belediyeciliğe ihtiyacımız var' diye tanımladık. Bugünün sorunları ve beklentilerini iyi anlayan, sadece bugünü değil aynı zamanda gelecek uzun yılları da, 25 yılı kapsayan bir belediye çalışması yapılmasını düşünüyoruz. Çalışma yaparken dar bir kadro ile değil ulaşabildiğimiz tüm kaynaklarla, deneyim sahibi herkesi dahil ettiğimiz tüm kaynaklarla bağlantılı çalışma yaptığımız bir anlayışa ihtiyacımız var. Verimlilik çağımızın en sihirli kelimesi... Her ne yaparsak yapalım bir kaynak harcıyoruz karşılığında bir yarar elde ediyoruz. Verimliliğin gözetilmediği yönetim tarzları kamu yönetimlerinde göz ardı ediliyor. Bunu gözeten bir anlayış...

İZMİR PLANLAMA AJANSI, PERFORMANS BAROMETRESİ VE ÇEVİK YÖNETİM ANLAYIŞI
Sahadan toplanmış objektif verilere dayalı olarak onların analizine dayalı olarak, stratejiler geliştirerek o çerçevede yol haritası belirleyerek yapılması gereken bir anlayıştır yeni nesil belediyecilik. Bu anlayış ile büyükşehir belediye başkanı olursam yeni nesil yönetim anlatışı çerçevesinde belediyenin yeniden organize edilmesi çerçevesinde yapacağım ilk şeyi ilk adım olarak söylüyorum. Kararlarımızı alırken bizim beynimiz olacak, şehrin gözü kulağı olacak İzmir Planlama Ajansı... Böyle biri birim var ama çok dar kapsamlı çalışıyor. 'Çevik Yönetim Anlayışı'nı kuracağız. Özel sektörün hızlı hareket etmek için benimsediği bir yönetim anlayışı. Biz telaffuz ettik. Bu anlayış ile belediyeyi yöneteceğiz. Olağanüstü bir insan değilim ama iyi niyetli çalışkan ve kendince akıllı olduğunu düşünen bir kardeşinizim. Yaptığımız her işte performansımızı ölçmemiz gerekiyor. Belediyenin kendi performansını ölçmesi gerekiyor. Performans barometresi kuracağız.

İLK 180 GÜNLÜK HIZLI EYLEM PLANI’NI ANLATTI!
'İlk 180 gün acil müdahaleler yapacağımız dönem olsun' dedik. Su faturalarını düzenleyeceğiz. Daha fazla insana uygun ulaşım hizmeti sağlayacağız. Ana arterlerden başlayarak yollardaki problemlere müdahale edeceğiz. Çok önemli gözükmeyen ama üst geçitler, alt geçitler buralardaki asansör ve yürüyen merdivenlerde problemler yaşanıyor. Buralara anında müdahale eden ekipler oluşturacağız. İlaçlama hiçbir dönemde aksatılmaması gerekiyor. İlaçlamanın eksik olmasından kaynaklı çok fazla şikayet oluyor. Yapak zeka daire başkanlığı kuracağız. Yapay zeka işimizi kolaylaştıran bir uygulama. Bunu kullandığımız zaman çok hızlı çözümler üretiliyor. Kompost üretim tesisleri kuracağız. Hiçbir yerde su baskını olmasını istemiyorum. Alsancak’ta, Karşıyaka’da nedeni belli... Yapılması gerekeni yapacağız. Yeşil dokunun geliştirilmesi, sosyal amaçlı uygulamalarda yapılacak satın almalar aksatılmaması gereken uygulamalar. Tüketim kooperatifleri kuracağız. Çoğu başarılı olamıyor. Belediyeler kendi şirketlerini bu kooperatiflere ortak yapmadılar bunu farklı yapacağız. Hem büyükşehir hem ilçe belediyeleri iştiraklerini ortak edecek ve destekleyecek. Kentsel dönüşüm daire başkanlığını yeniden kuracağız. Okulların kantinleri kabul edilirse belediyemiz işletecek. İleri yaştaki yurttaşlarımız bu toplumda dezavantajlı bulunan insanlar onları ben yalnız bırakmayacağım. Eylem planını derhal devreye sokacağız. Öğrencilerimize indirimli bilet veriliyor aylık abonman şeklinde çok sembolik ücretlerle onlara aylık abonman vereceğiz. Deniz taksi uygulamasını başlatacağız. En kısa zamanda bununla ilgili kararları alarak başlatacağız. Otogar ve havaalanın seferler düzenleyeceğiz. Bütçe disiplini hayati bir konu. Dirençli bir mali yönetim oluşturacağız. Ana arterlerde kentin bütününde en geç 20 gün içinde kazılan yerler kapatılacak. Bu kararı alacağız ve uygulayacağız. Hiçbir yer 20 günden fazla tamir edilmeden kalmayacak. Kazı yapan şirketler diğer kurumların hespi çok daha sıkı bir şekilde planlamaya dikkat etmeleri söylenerek UKOME’nin kararları ona göre takip edilecek. Hepimiz çok rahatsız oluyoruz. Çok inşaat çalışması var. Kent laboratuvarları kuracağız.

9 BAŞLIKTA PROJE YAĞMURU! 

1-PLANLAMA- KENTSEL DÖNÜŞÜM-TASARIM
Planlama doğru yapılmazsa sonra hiçbir şeyin doğru yapılma şansı yok. İzmir’in 2050 yılına kadarki sürecin planlanması gerekiyor. İzmir Planlama Ajansı’nın yapacağı bir iş. Tüm alanların 1/25000’lik planlarını en kısa sürede yapmak. 1 senede olmaz mı dedim, 1,5 senede yapacağız diye pazarlık yaptık. 1,5 senede her tarafın planlarını yapacağız.

5 YILDA 25 BİN SOSYAL KONUT
Yeni yerleşim alanları oluşturacağız. Bir süredir kentimiz kendi, kendine gelişiyor gibi. Planladığımız mümkünse metropole gelmeden bazı yerleşim alanları oluşturacağız. 5 yıl içinde 25 bin sosyal konut yapacak yapacağız.

EKOLOJİK RESTORASYON
Doğa bize huzur veren ve bize rahat nefes aldıran çok ihtiyacımız olan bir şey. 4,5 milyon nüfuslu olan nüfusun 3 milyonu Körfez’in çevresinde yaşıyor. Aslında hepimizin hayalinde gidip kırsal bölgelerde yaşamak var. Kırsal bölge sadece bir tarım alanı değildir. Oraları yerleşim açısından çekim alanı haline getirmemiz gerek. Kırsal planlama daire başkanlığı kuracağız. Geleceğimiz su, gıda ve enerji krizi ile karşılaşma riski olan bir süreç. Bakışımız şöyle bölgeleri havza olarak bölmeliyiz. Yarımada gibi bölgeler. Buralarda suyu öyle yönetelim ki kendi kendine yeten su kaynakları olsun. Kendi gıdası orada yaşayan nüfusa yetebilsin. İzmir’i bölgesel olarak planlarken kendine yeten bölgeler olmasını sağlayacağız. Bağımsız yaşam hareketi kent ağına dahil edeceğiz İzmir’i...

DEPREM
Deprem konusu İzmir’in en riskli en tehlikeli sorunu. 30 Ekim depreminde yaşadığımız yıkım nedeniyle bizim de İzmir'de yıkımlar yaşadığımızı anladığımız için tedirgin olduğumuz sorun deprem sorunu. Depremin bizim için ne kadar risk olduğunu hesaplamış olmamız gerekiyor. Deprem master planı şehrimizin ihtiyacı olan plan. Genel anlamda deprem master planımız yok. 1999 yılında yapılmış olan bir plan yok bugün kullanılamaz. Deprem master planı olmak zorunda. Belediye olarak yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Riskli binalarımızın hepsi dönüşmek zorunda. Belediyemizin yıllardır tam uzlaşma ile kentsel dönüşüm planı var. Bunların işleyişi piyasaya koşulları nedeniyle bozuldu. Türkiye’de binaların dönüşüm sürecinde finansal destek sağlamak için tüm seçenekleri araştıran arkadaşlarımız var. Karşıyaka’da tepede oturuyorum tüm binaları görüyorum. Her baktığımda 'Allah korusun deprem olur' diye endişe ediyorum. Gece gündüz çalışmaktan vazgeçmeyeceğim konu budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi binaların yıkımını kendi sütleniyor İzmir de bunu yapar. Bunları konuşurken hükümetin adaylarının iddialı sözlerini gerçekçi bulmuyorum. İzmir’de de Karabağlar dramatik bir örnek. Cumhurbaşkanı kötü örnek gösterdi ama aslında kendi hatları. 12 yıldır kentsel dönüşüm bekleniyor. Tüm yetki bakanlıkta. Bir çivi bile çakılmamış. Karabağlar Belediyesi’ne gittiğimde bizzat kendi gözümle gördüm. Başkanım sizin yapabileceğiniz bir şey var mıydı dedim, tüm yetki bakanlıkta dedi. Niye yapmıyorlar dedim, bunlar rantçı dedi. Bize hikaye anlatıyorlar. Yaptıkları tek şey rant projesi gerçekleştirip oradan birilerine fayda sağlamak. En kısa zamanda bu şehirde tüm riskli binalar hepsi dönüştürülecek bu benim taahhüdüm. İZBETON sadece asfalt ile uğraşacak. Ege Şehir Planlama kentsel dönüşüm işlerini yapacak.

BÜYÜK TASARIM İZMİR PROGRAMI
İzmir’in kamusal alanlarının tasarımı ile ilgili yeni bir sayfa açmayı düşünüyoruz Örnek pazaryerleri... Pazaryeri deyince gözünüzün önüne bir beton atılmış zemin, üzerinde bir çatı. Çoğu ışık almaz hava almaz. Tuvaletleri problemlidir. Buna mahkum değiliz. Her türlü tesiste daha çağdaş, bize daha fazla keyif verecek, hizmet verecek tesisler yapabiliriz. Bu tasarım rehberine ihtiyacımız var. Bunu sadece pazaryerleri için değil tüm tesisler için yapabiliriz. İzmir’in kamu yapıları ile ilgili olarak konsept tasarım rehberi olacak.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI ESKİ YERİNE!
Bizim rahatsız olduğumuz diğer konu belediyemizin hizmet binasına ihtiyaç olması. Görüş ayrılıklarımız var. Bunu tartışmaya açacağım. İzmirlilerin dediği olacak. Eski yerinde... Ekranda gördüğünüz Boston’un belediye binası... 'Böyle yapalım' demiyorum ama 'Eski yerinde yapalım' diyorum. 'Büyüklük eskisi gibi olsun' diyorum. Gurur duyacağımız bir binayı burada inşa edebiliriz. Bunu kamuoyunun takdirine sunacağım. Onaylarsanız eski yerinde çok daha mimarı olarak herkese keyif verecek bir binamız olacak.

2- KENT İÇİ ULAŞIM /TRAFİK

İZBETON SADECE ASFALT YAPACAK!
İZBETON’un diğer işleri ile bırakarak asfalt, kaldırım yapması gerek. Bu konu ile ilgilenmesi ile ilgili görüşüm kesindir. Akıllı kavşaklar ile trafik yüzde 10 iyileşecek. Bayraklı’da belediyenin hemen önündeki alanda trafiği alta almak hem de bir meydan düzenlemesi için böyle bir projeyi yapacağız. Projesi hazır yapılmaması için bir neden yok. Bayraklı’yı deniz ile böyle buluşturacağız. Mürselpaşa karayolu alt geçidi yapacağız. Alsancak Garı’nın oranın yer altına alınması konusu zor. Bu zorluk bizim gözümüzü korkutmuyor. Bu zorluğu aşmak için bu çalışmayı yapacağız. Yaşayanlar Üst Geçidi, Yeşillik Caddesi üzerinde çok hayati geçişlerden birisi. İlk yapacağımız işlerden birisi de bu. Ben kesin olan projeleri getirdim. Kentimizin ulaşım master planı güncellenmeye ihtiyacı var. Bir master projesi de var. Bu konu ile çalışan arkadaşlarımız ile konuşacağız. En yakın zamanda İzmir’in geneli için ulaşım master planı yapacağız. Anadolu Caddesi ile Yalı Mahallesi birbiriyle buluşacak. Karşıyaka’nın en önemli acil ihtiyaçlarından birisi.

KARŞIYAKA İSKELESİ İLERİ ALINACAK!
Karşıyaka İskelesi ve çevresi yeniden düzenlenecek. İskele ile çarşı arasındaki yolun yer altına alınmasını doğru bulmuyoruz. Bunun için harcanacak para buna değmeyecek. Karşıyaka İskelesi’nin sağında solunda bir deniz alanı var girinti şeklinde. Hiçbir şekilde kullanılmaz. O alanı doldurduğumuz zaman büyükçe bir alan kazanacağız. İskele yıkılacak biraz daha ileri alınacak. Yayalar yaya üstgeçidi ile geçecek. Alttan araçlar kesintisi olarak geçecek.

İZMİR’E METROBÜS
Metrobüs uygulamasını bir şekilde getireceğiz. Yaparız efendim yaparız istersek yaparız. Karabağlar-Gaziemir Metrosu onay bekliyor. Onun için gereken çalışmayı yapacağız. Örnekköy Tramvayı’na başlanacak ve bitirilecek. Çiğli’ye uzanana tramvaydan bir kol İZBAN’a bağlanmalı. Proje onayını olacağız. İZBAN seferlerinin sıklaşması gerekiyor. TCDD’ye bağlı o yüzden sıklaştırılamıyor keyfi nedenlerle değil. Bunu da çözeceğiz. Monoray ile Şehir Hastanesi’ne ulaşım projesi yapacağız. Deniz taksiye ilk 6 ayda başlayacağız. Çok daha fazla noktaya en hızlı şekilde ulaşım için deniz yolu alternatifimiz olacak. Halkapınar'daki aktarma istasyonunda yaşananları gidip görmek gerek. 2030 yılında bu istasyonu 1 günde 1 milyon kişi kullanacak. Aktarma istasyonlarını yaşam alanlarına çevireceğiz. Halkapınar aktarma istasyonu en dramatik sorunların yaşandığı yer.

OTOGAR
Otogar için büyükşehirin yarışma ile belirlediği projeyi sahipleniyoruz. Bunu da mutlaka çözeceğim. Yeni otogar modern çağdaş bir görüntüde olacak. Semt garajı ihtiyacı var. Bunlar için acil olanlar var Çeşme mesele, ihtiyaç olanları yapacağız. Otopark projeleri var. Karavanlar… Karavanı kullananlar bizi itip kakmayın diyorlar. Vatandaşlar burada durmayın diyorlar. Karavan oto parklarını en hızlı zamanda yapacağız.

3-SU/KÖRFEZ

BÜYÜK KANAL YENİLENECEK
İzmirimizin meşhur bir büyük kanalı var. Büyük kanal projesini yenilenmeye ihtiyacı var. Bunu vaat değil bilgilendirme olarak aklınızda tutun. Bun yapmazsak patlamalar, akıtmalar yaşanabilir. Bu hattı Sasalı’dan başlayarak Narlıdere’ye kadar yenileyeceğiz dedik.

ÇİĞLİ ATIK SU ARTIMA TESİSİ’NE 5. FAZ!
Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne 5. fazı da yapacağız. Koku problemi ortadan kalkmış olacak. Taşkınlar ile ilgili kıyı düzenlemeleri gerekiyor. Kordon’da bir fırsata çevirmeyi düşünüyorum. İnsanların sosyal amaçlı kullanımı için Bostanlı’ya benzeyecek bir yapıya dönüşmesi için taşkınlar Alsancak’ın içinde su birikimine neden olmayacak. Suda kayıp kaçak oranı azalacak. Her ilçede bir atık su arıtma tesisi olması lazım. Körfez’de sirkülasyon kanalı ve doğal yaşam adasın beni ikna ettiler mutlaka yapacağız. Çözülecek olan denizin kirliliği. Semt marinaları inşa edeceğiz. Bir tanesi Karataş – Karantina arasında. Bu proje hayalperestler tarafınca değil işin uzmanları tarafından yapıldı. Körfez’de halk plajları. Sahilevleri ve Güzelbahçe’ye hemen yapabiliyoruz bunları daha içerlere gelme konusunda da Körfez’i temizlemeyi bekleyeceğiz. Atık su arıtılıp tarımsal sulamada kullanılacak. Yer altı sularının haritalandırmasının yapılması gerekiyor. Bu da fantezi bir çalışma değil. Bunu yapacağız. İzmir’i geleceğin susuzluğuna hazırlayacağız. İki tane barajdan su alarak su sorununu kökünden çözme şansımız var. Su teminin DSİ yapar, dağıtımını belediye yapar. İzmir’in susuzluk yaşamayacağını söyleyebilirim.

4-DOĞA/İKLİM/TARIM

HAMZA DAĞ’A ‘ZEYTİN FİDANI’ GÖNDERMESİ
Yeşil ve mavi altyapı master planlarını yapacağız. Yeşil şehir olma yolunda da İzmir’in bir planı var. İzmir’e laf söyleyenleri gönderme yapıyorum ama onlar alınmıyor! İzmir’in yeşil olması onun umurunda değil. Zeytin fidanları dağıtmışlar ama biz dağıtmadık biz direk ektik. Öyle bir yere ektik ki büyüyeceği kesin.

KOOPERATİFLER
Kooperatiflerin yanında olacağız. Sadece alımlarla değil ortak işleme tesisleri kurarak. Tarım makineler ve parkları kurarak desteğimizi genişleteceğiz. Tarım 4.0 ile güçlenecek. Hibe ürün programları, markalaştırmalar bunun için marka merkezi kuracağız. Soğuk hava depoları kuracağız. Ege Mutfağı kadar güzel bir mutfak yok. O yüzden ben bu haldeyim. Bizim gastronomimiz şehrimizin en büyük değerlerinden biri. Bu konuda çok detaylı bir sürü çalışma yapılacak. İzmir bir gastronomi merkezi olacak.

5-SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ ATIK YÖNETİMİ

HEDEF JEOTERMAL ISITMA
250 bin konutu jeotermal ile ısıtabiliriz deniyor. Doğalgazdan çok daha ucuz maliyet sahip. Atık yakma ve enerji üretim tesisleri kurulacak.

HARMANDALI’NA ÇÖP DÖKMEYECEĞİZ, YAKIP YOK EDECEĞİZ!
Dönüştürülemeyen çöpler için en iyi yöntem yakarak yok etme. İzmir’in en fazla ihtiyaç duyduğu konu bu. Harmandalı’na çöp dökmeyeceğiz. Bu tesislerde yakıp yok edeceğiz.

KOMPOST ÜRETİM MERKEZLERİ
Susuz kalmamız çok büyük bir sorun. Gıdamızı üretemeyecek olmamızın en büyük nedeni toprağımızın sağlıksız olması. Bununla ilgili etkili çalışma yapan kimse yok. Bu konuda ne kadar takık olduğumu bilenler biliyor. İzmir kompost tesislerini yaparak yemek atıklarını muhafaza ederek, daha sonra onları satın alarak atığını azaltacak. Materyali bu tesislerde kendi topraklarının organik içeriğini sağlayacak. Dünya İzmir’i örnek gösterecek kompost konusunda.

6-EKONOMİ/İSTİHDAM VE BÖLGESEL KALKINMA
Belediye ve kalkınma… Belediyeler çöp toplayan, yolları tamir eden, zabıta hizmetlerini sağlayan arada bir insanları evlendiren kurumlar. Türkiye o kadar kötü ki ekonomik açıdan artık kalkınma içinde bir şeyler yapmak zorundayız. İzmir’de bunu söylememiz çok kolay. İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir, olacaktır. Kırsal bölgede istihdam artışı için takip eden ofisler kuracağız. Burada tarımsal üretimi artıracağız. Gençleri teşvik edeceğiz. Esnafı yalnız bırakmayacağız. Meslek fabrikasını daha aktif hale getireceğiz. Kent içinde tematik bölgeler oluşturacağız.

7-KÜLTÜR/SANAT VE SPOR
Müzelerimiz yeterli değil. Kent müzesine ihtiyacımız var. Bunları yapmayı istiyoruz. Kültürpark korunacak. Hepimizin hassas noktası. Benim dönemimde bir beton dökülmeyeceğinin sözünü veriyorum size. Olabildiğince yeşil alan hiçbir ağaca dokunulmayan ve çoğaltılan bir yeşil alan olarak korunacak. Yurtdışında örneği var Central Park gibi düşünün orası nasıl kullanılıyorsa burası da öyle kullanılacak. Kültür faaliyetleri burada olmalı diye düşünüyorum. Kemeraltı Koruma ve Gelişme Planı hayata geçirilecek. Kemeraltı’nı sadece alışveriş yeri olmasından çıkardığımız, İzmirlilerin daha aktif kullanması için bir planımız var. İzmir’de kocaman muhteşem bir kütüphane. Bu kütüphaneyi yapalım. İzmir Büyükşehir Senfoni Orkestrası önerim var,  karşı çıkılmazsa eğer. Opera Binası’nın opera binası olarak mi bitirilmeli, kongre merkezine mi dönüşmeli. Her ne olursa olsun yapacağız ve bitireceğiz. Yüzme havuzlu spor kompleksleri olacak her ilçede. Her yerde İzmirliler spor olanaklarına erişmeliler. Parklarda konteynerler olacak içerisinde spor istasyonları diyoruz biz buna. İçlerinde spor aletleri olacak. Sporcu sağlık merkezi kuracağız.

KARŞIYAKA’NIN ONURUYLA OYNAMAYIN!
Karşıyaka’ya stad yapacağız. Süreci başından sonuna takip etmiş birisi olarak. Stadı yaptırmamak için elinden gelen her şeyi yapan buna rağmen utanmadan konuşan insanlara Karşıyaka’nın onuruyla daha fazla oynamayın ya yapın yada bize verin biz yapalım diyorum.

8-SAĞLIK
İzmir Tek Sağlık Bilim Kurulu kuracağız. Bir kamu kurumu kafaya koyarsa insanların daha fazla hasta olmasına nasıl engel olacağını göstereceğiz. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi güçlenecek. Bunu büyüteceğiz. İzmir’de sağlıklı yaş alma eylem planımız olacak. Gezici sağlık hizmetleri yaygınlaşacak. Sanayi bölgelerine poliklinikler yapılacak. Ücretsiz hizmet verecek bu tesisler. İlkini Aliağa’da yapacağız. Gürültü ve ışık kirliliği yönetimini hayata geçireceğiz. İnsanlarımızın gürültüden ve ışıktan rahatsız olmaması için ayrı bir birimle çalışmalar yapacağız. Sokak hayvanlarının kent yaşamına uyumu için amacımız çoğalmamaları ve sağlıksız bir ortamda yaşamamaları.

9-SOSYAL BELEDİYECİLİK
Sosyal kırılganlık haritası oluşturmamız gerekiyor. Semt evleri kuracağız. Alevleri ve sosyal dayanışma marketlerini hayata geçireceğiz. Öğrencilere burs konusunda çeşitliliği artıracağız. Bunun için bir müdürlük kurmayı düşünüyorum.  Yurtlarımız var çoğalmalı olabilen en uygun fiyatlarda olmalı. Yurt hizmetinde devlet yetersiz ise bu açığı kapatmalıyız. Süt Kuzusu’na büyüterek devam edeceğiz. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza ücretsiz tamiri bütün İzmir’e yayacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Değişim
 29 Şubat 2024 Perşembe 22:42
Kolları sıvamakla olsaydı karşıyakada başarılı olurdu.karşıyaka memnun değil.herkes şikayetçi.Örgüt kızgın ,kırgın örgütsel çalışma yok.değişim sınıfta kaldı.
 Savaş Teke
 29 Şubat 2024 Perşembe 18:01
Sayın başkanım projelerinizi açıklamış olmanızdan dolayı teşekkür ederim, bazı projeler kapalı ifade edilmiş ayrıntılı halkın anlayacağı bir dille yazılmış olması son derece önemlidir. İzmir çöpünü Çiğli tesislerin yakmanın hava yoluyla bölge insanına verilebilecek zararın planlaması son derece önemlidir. İzmir kaldırımlarında ne yaşlı nede bebek arabası geçebiliyor. Bu olağanüstü bir sıkıntı çok ciddi denetim gerektirir bilginize. İzmirliler olarak bu projelerin takipçisi olacağız. Başarılar dilerim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir