MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve Wagner ile Kremlin anlaştı, isyan bitti!
Dünyadan
24 Haziran 2023 Cumartesi 21:00

Ve Wagner ile Kremlin anlaştı, isyan bitti!

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, Moskova'ya başkaldırdı. Rus istihbaratı Prigojin'in eylemlerinin yasadışı olduğunu ilan etti. Rusya lideri Putin, "İsyan ve kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler başarısız olacaktır." dedi. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigojin'in gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı. Kremlin yönetimiyle anlaşan Prigojin de 'Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.' dedi.

Rusya'da, Moskova'ya isyan bayrağını açan paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in ile anlaşma sağlandı.

Prigojin'in, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiği bildirildi. Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Lukaşenko'nun, bu sabah Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü belirtildi. Açıklamada, "Belarus Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı onayı ile Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile görüşmeler gerçekleştirmiştir." denildi.

Lukaşenko'nun Prigojin ile görüşmesinin gün boyu sürdüğü aktarılan açıklamada, "Sonunda Rusya topraklarında kanlı bir katliam başlatmanın kabul edilemezliği konusunda anlaşma sağlandı. Yevgeniy Prigojin, Lukaşenko’nun Wagner şirketine bağlı silahlı kişilerin Rusya’daki hareketini durdurma ve gerilimi azaltmak için daha fazla adım atma önerisini kabul etti." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Wagner savaşçıları için güvenlik garantileri başta olmak üzere kabul edilebilir bir seçeneğin masada olduğu da kaydedildi. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir