MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve parti içi yarış başlıyor: Metropolde takvim belli oldu… Kimlerin adı geçiyor?
Politika
2 Temmuz 2023 Pazar 08:37

Ve parti içi yarış başlıyor: Metropolde takvim belli oldu… Kimlerin adı geçiyor?

CHP İzmir’de delege seçimleri 3 Temmuz’da (pazartesi) başlıyor. Metropol ilçelerde delege seçim takvimi belli oldu. İşte ilçelerdeki takvim, mevcut başkanların durumu ve kulislerde ismi geçenler…

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde sandık heyecanı yaşanmaya başlıyor.
CHP İzmir’de 3 Temmuz’da başlayarak 30 Temmuz'da noktalanacak delege seçim sürecinde gözler metropol ilçelerde olacak.

Karabağlar, Buca, Konak, Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Gaziemir, Torbalı ve Narlıdere gibi büyük ilçelerde delege seçim takvimi  belli oldu.

Takvimin ilk gününde Karabağlar, Bornova ve Torbalı’da bazı mahallelerde sandık kurulacak. 
CHP'de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri maratonu 5 Ağustos'ta yola çıkacak. 

İşte metropol ilçelerde delege seçimi takvimi

KARABAĞLAR 
8 MAHALLEDE START VERİLİYOR…
BAŞKANIN MAHALLESİNDE TEK LİSTE!


Karabağlar’da delege seçimleri 3 Temmuz Pazartesi itibariyle başlıyor. 8 mahallede sandık kurulacak. İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in mahallesi olan Yurdoğlu mahallesinde de ilk gün sandık kurulacak ve seçim tek liste ile yapılacak. Sözüpek örgüte mahallesinden ‘uzlaşı’ mesajı verecek.

Yurdoğlu dışında ilk gün mesaisinde Tırazlı, Kavacık, Selvili, Doğanay, Karabağlar, Yaşar Kemal ve Osman Aksüner mahallesinde sandık kurulacak. Bu mahallelerde de seçimlerin tek liste ile yapılması bekleniyor.

Karabağlar’da süreçte tek liste ile gidilecek mahallelerde hafta içi, yarış olması muhtemel büyük mahallelerde ise hafta sonu sandığın  kurulması planlanıyor. Uzlaşı sağlanan mahallelerde seçim öne alınacak. Yarış olması muhtemel mahalleler ise sürece yayılacak. 

Edinilen bilgiye göre Mehmet Türkbay’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından ilçe başkanlığı görevine yönetimin seçimiyle dışarıdan gelen Sözüpek kongrede aday olacak.  Aynı zamanda doğal delege olan ilçe yöneticileri geçtiğimiz günlerde kongrede Sözüpek’e destek açıklamasında bulunmuştu.

BORNOVA
TARİHLER BELLİ OLDU…
İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANININ  ARASI AÇIK…


Bornova’da delege seçimleri 3 Temmuz Pazartesi günü Yıldırım Beyazıt ve Birlik mahallelerinde kurulacak sandıkla başlıyor. 

Ayın 4’ünde Işıklar, 5’inde Yeşilçam, Kavaklıdere, 6’ında Yakaköy, Çiçekli ve Kemalpaşa, 7’sinde Gökdere, Gürpınar, 8’inde Koşukavak, 9’unda İnönü, Kızılay ve Zafer, 10’unda Kazım Dirik, 11’inde Evka-3, 12’sinde Ümit, 13’ünde Erzene, 14’ünde Atatürk, 15’inde Kurudere, Sarnıç, Beşyol, Karaçam, Kayadibi, Çamiçi, Eğridere, Laka, Yunus Emre, 16’sında Yeşilova, Egemenlik, Mevlana, 17’sinde Evka-4,Naldöken, 18’inde Karacaoğlan, Çınar, 19’unda Ergene, 20’sinde Merkez, Çamkule, 21’inde Meriç,Serintepe, 22’sinde Doğanlar, Gaziosmanpaşa, Rafetpaşa, 23’ünde ise Barbaros ve Tuna mahallelerinde delege seçimi gerçekleştirilecek.

İlçe başkanı ve belediye başkanının arasının en açık olduğu ilçe Bornova…İlçe Başkanı Ertürk Çapın delege seçimlerinde oluşacak fotoğrafa göre adaylık kararını verecek. Geçtiğimiz kongrede sürecin sonunda müdahil olan ve kazanan tarafta yer alan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un tavrı merak konusu.  

KONAK
GÖZLER O MAHALLELERDE….
BAŞKANLIK İÇİN ÖNEMLİ İSİMLER!


111 mahalleyle bu alanda başı çeken Konak’ta takvime henüz son şekli verilmezken, seçimlerin 10 Temmuz ile 17 Temmuz arasında tamamlanması planlanıyor.

Gözler Güzelyalı, Göztepe, Kültür, Alsancak, Murat Reis, Çankaya gibi mahallelerde olacak.

İlçe Başkanı Akın Küçükoğlullları’nın delege seçimlerinin ardından kararını açıklaması beklenirken, kulislerde aday olma niyetinde olmadığı konuşuluyor.

İlçede delege seçimleri başlarken ilçe başkanlığı için Ahmet Karadağ, Ozan Ali İlgazi, Mahmut Esat Arslan ve Aslı Değirmenci isimleri öne çıktı.

KARŞIYAKA
BAŞKAN ADAY DEĞİL…
MAHALLELERDE REKABET YAŞANACAK


Karşıyaka’da ilk sandık 4 Temmuz Salı günü 4 mahallede kurulacak. Yamanlar, Sancaklı, Alaybey ve Tersane’de seçim heyecanı yaşanacak. 6’sında Donanmacı’da sandık kurulacak.

İlk hafta sonu mesaisinde ise 8 Temmuz Cumartesi günü Bahçelievler, Bahariye, İmbatlı, Mustafa Kemal, 9 Temmuz Pazar günü ise Örnekköy, Zübeyde Hanım, Nergiz, Cumhuriyet, İnönü ve Latife Hanım mahallelerinde sandık kurulacak.

13’ünde Mavişehir, 15’inde Dedebaşı, Şemikler, 16’sında Yalı, Demirköprü, Goncalar, Aksoy, 20’sinde Atakent’te, 22'sinde Tuna Mahallesi'nde delege seçimi gerçekleşecek. 

İlçede seçimler 23 Temmuz Pazar günü Bostanlı, Bahriye Üçok ve Fikri Altay ile tamamlanacak.

İlçe başkanı Rafet Yacan, ilçe başkanları toplantısında kongrede aday olmayacağını paylaşmıştı. İlçede delege seçimleri başlarken başkanlık için meclis üyeleri Serdar Aktop, Deniz Aydoğan, İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner, İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı Alev İldeniz ve ilçe eski başkanı Adnan Alabay’ın isimleri geçiyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in de ilçesi olması ve burada uzun yıllardır siyaset yapması, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Engin’le arasının açık olması ilçede süreci sancılı kılıyor. Mahallelerde rekabet yaşanması bekleniyor. Engin’in kardeşi il eski yöneticisi Abdullah Engin, İlçe Eski Başkanı Uğur Yıldırım, İlçe eski Başkanı Adnan Alabay, İlçe Eski Başkanı Serdar Koç, İl Eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, son kongrede başkan adayı olan Serdar Yavaşoğlu ile İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner gibi isimlerin süreçte aktif rol alması bekleniyor.

İlçede son kongrede aday olan Serdar Yavaşoğlu ise aday olmayacağını açıkladı. Yavaşoğlu’nun Tugay’a karşı tavır alması ve muhalefet cephesi içine yer alması bekleniyor.

BUCA
7 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR 23 TEMMUZ’DA BİTİYOR…
GÖZLER BAŞKAN’IN MAHALLESİNDE


Buca’da delege seçimleri 7 Temmuz Cuma günü başlayacak, 23 Temmuz Pazar günü bitecek. Sandık köylerde 7-14-21 Temmuz Cuma günleri kurulacak.

7 Temmuz’da Yıldızlar, Karacaağaç, Yirmizdokuzekim, 14 Temmuz’da Belenbaşı, Doğancılar ve Murathan, 21 Temmuz’da ise Kırklar, Kaynaklar, Zafer ve Şirinkapı’da seçim heyecanı yaşanacak.

 Büyük mahallelerde yarış hafta sonu gerçekleşecek. 8-9- Temmuz, 15-16 Temmuz ve 22-23 Temmuz’da büyük ve birden fazla listenin yarışması  muhtemel mahallelerde sandık kurulacak. 

Gözler İlçe Başkanı Hacer Taş ile ismi ilçe başkanlığı için geçen Hüseyin Duran’ın mahallesi olan Ufuk mahallesinde olacak. İlçede Efeler, Kozağaç,  Menderes, Yiğitler kritik mahalleler arasında gösteriliyor. 

İlçe başkanlığı için Taş ve Duran dışında Çağdaş Kaya ile Haydar Göktepe’nin de ismi geçiyor.

ÇİĞLİ
16’SINDA ve 23’ÜNDE 2 GRUP HALİNDE YAPILACAK

Çiğli’de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 26 mahalle 2’ye bölünecek. Yarısı 16’sında sandık başına gidecek. Kalan diğer mahallelerde 23’ünde sandık kurulacak. 

Uzun zamandır ilçe başkanlığı görevini sürdüren Mert Özcan’ın kongrede yeniden aday olması bekleniyor. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile ilçenin önemli siyasi aktörü belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer’in de destek verdiği Özcan’a karşı muhalefet mahallelerden istediği sonucu alırsa aday çıkaracak. İlçe başkanlığı için muhalefet cephesinde İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’ün ismi geçiyor.

BAYRAKLI
TARİHLER TAMAM… GÖZLER BAŞKAN SANDAL’DA!

Bayraklı ‘da delege seçimlerinin hafta sonları yapılacağı öğrenildi. İlçe başkanlığının mahallelerdeki seçimleri 8-9, 15-16  ve 22-23  Temmuz’a paylaştıracağı belirtildi.

İlçede gözler Manavkuyu, Osmangazi ve Mansuroğlu mahallelerindeki seçimlerde olacak. Delege sayısı fazla olan bu mahallelerde rekabet yaşanması bekleniyor.

İlçe örgütünde İlçe Başkanı Didem Gültekin’e muhalefet olduğu ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’la görüşen partililerin tabloyu Sandal’a aktardıkları öğrenildi. Gültekin’in de başkan adaylığı için ısrarcı olmadığı seçimlerin tamamlanmasının ardından kararını vereceği belirtildi.
 
Sandal’ın Gültekin’le ilgili tavrını delege seçimlerinde oluşacak tabloya göre belirleyeceği öne sürüldü.
İlçede başkanlık için Serkan Arda, Mutlu Odabaş, Levent Ölçer ve Samet Tekin’in isimleri konuşuluyor.

GAZİEMİR
EN GÜÇLÜ ADAY ÖZKAN

Gaziemir’de delege seçimleri 12 Temmuz’da başlatılıp, 23 Temmuz’da sona erecek.

12 Temmuz'da ilk sandık Aktepe ve Beyazevler'de kurulacak. 13 Temmuz Perşembe günü ise Atatürk ve Menderes mahallelerinde seçim heyecanı yaşanacak.

14 Temmuz'da Hürriyet, Fatih, 15 Temmuz'da Gazi, Sevgi, 16 Temmuz'da Binbaşı Reşatbey, Zafer, 20 Temmuz'da Atıfbey, 21 Temmuz'da Gazikent, 22 Temmuz'da Yeşil, Emrez'de sandık kurulacak.

Gaziemir'de delege seçimi mesaisi 23 Temmuz Pazar günü Irmak ve Dokuz Eylül mahallelerinde yapılacak seçimle sona erecek.
 
İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın yeniden aday olması bekleniyor. Belediye Başkanı Halil Arda’nın sürece müdahil olmayacağı öğrenildi. 

NARLIDERE
2 GÜNDE TAMAMLANACAK

Son genel seçimlerin rekortmen ilçesi olan Narlıdere’de 11 mahalle var. 8 Temmuz’da 9 mahallede sandık kurulacak. Diğer 2 mahallede ise 10 Temmuz’da seçim heyecanı yaşancak.

lçe örgütünde uzlaşının hakim olduğu ve mahallelerde tek liste ağırlıkta olduğu belirtildi. Mevcut başkan Mesut Durgun devam etmeye sıcak bakıyor. Delegenin desteğini alması haline aday olacak. İlçede Devrim Kırlangıç’ın da ismi ilçe başkanlığı için geçiyor. 

TORBALI
DEMİR BEYAZ LİSTE İLE YARIŞACAK

Torbalı’da 60 mahallede seçimler 3 Temmuz – 13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.  İlk gün mesaisinde Tepeköy ve Ertuğrul mahallelerinde sandık kurulacak.

Mevcut ilçe başkanı Övünç Demir’in beyaz liste ile yarışacağı seçimlerde diğer ilçe başkan adayı Mesut Güler ise mavi liste ile yarışacak
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partili
 4 Temmuz 2023 Salı 10:15
Gaziemir niçin aday yada adaylar çıkaramıyor çünkü düzen bozulmasın sistem aynı sen ben küçük olsun kontrolü bizim olsun. Gerçekten içler acısı, sözde demokrasili parti kaç yıldır aday çıkmıyor çıksada dalavere seçimle kazanıp sunni zafer sarhoşluğu yaşanıyor. İçler acısı Parti''nin durumu herkes ben ne olacağım derdinde ne vatan ne de çizgiden çıkmış CHP umrunda.
 Örgüt
 3 Temmuz 2023 Pazartesi 09:56
Seçimlerde oy oranı beklenen düzeyde olmayan ilçelerin başkanları yeniden aday olmasın. Ayrıca meclis üyeleri de aday olmasın. Ne güzel ya o görevden o göreve. Bu koyun delegeler de gider oy verir böylelerine
 Vatandaş
 2 Temmuz 2023 Pazar 22:04
Gaziemirde eski başkanla tekrar devam edilecekse geçmiş olsun CHP ye hiçbirşey olmaz tekrar boş yıllar ve bölünmelere devam
 Dilek Utku
 2 Temmuz 2023 Pazar 21:45
Çiğli de şu anki ilçe bşk nının dışında başka adaylar çıkmaması ne üzücü, tek aday, blok liste, değişim böylemi olucak, ilçe bsk nını delegeler değil tüm üyeler belirlemeli nokta...
 Adalet Sözde
 2 Temmuz 2023 Pazar 09:20
Mesai saatlerinde yapılan delege seçimlerine çalışan üyeler nasıl gelecek? Sen ben bizim oğlan delege olacak...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir