MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve söz Başkan Duran'da: Çok sayıda teklif aldım ama...
Politika
23 Ocak 2024 Salı 09:35

Ve söz Başkan Duran'da: Çok sayıda teklif aldım ama...

Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Duran hakkında çıkan transfer iddialarının ve MHP ile İYİ Parti cephesinden gelen peş peşe mesajların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Duran, çok sayıda partiden katılım ve adaylık teklifi aldığını ancak herhangi bir başvurusu bulunmadığını açıkladı. 

GERÇEKİZMİR - Siyasi partilerdeki aday belirleme hareketliliği tam gaz devam ederken, İzmir'de sürecin en çok konuşulan ilçeleri arasında Tire geliyor. 

İYİ Parti'nin yerelde tek iktidar olduğu ilçe Tire'de Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın yeniden aday olması durumunda 2024 sandığında hangi partiyi temsil edeceği merak konusu olmuş durumda... 

Cumhur İttifakı İzmir'de aldığı değişim kararının ardından Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebiyle Tire'nin MHP'ye bırakılması sonrası İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran hakkındaki transfer iddialarının artmasına neden oldu. Duran'ın eski partisi MHP'ye dönerek Tire adayı olacağı ileri sürüldü. İzmir'de 5 ilçede adayını açıklayan MHP'nin Tire kararını henüz ilan etmemesi de iddiaları güçlendirmişti. 

"DURAN TALEP EDİYOR"
MHP İl Başkanı Veysel Şahin de transfer iddialarının gölgesinde çarpıcı bir açıklama yaptı. Şahin, "Cumhur İttifakı ve MHP, İzmir’de ve Tire’de herkes tarafından adaylığı istenilen bir parti...  Bir sürü arkadaşı isteyebilir... Önümüzdeki hafta teşkilat en münasip kazanacak adayı ilan ederek belirleyecek. Salih Atan Duran da talep ediyor. Çok talep eden arkadaşımız var. Teşkilatlarımızın herkesle görüşmesi oluyor ancak benim kendisiyle bir görüşmem olmadı" dedi. 

"TEMENNİ OLARAK GÖRÜYORUM"
Şahin'in Duran'ın MHP'den aday olmayı istediğini söylemesinin ardından gözler İYİ Parti'ye çevrilirken, İl Başkanı Ülkü Doğan'dan da "Ben onların parti olarak temennileri olduğunu düşünüyorum. Bizim bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kamuoyu bizim bu konudaki tasarrufumuzu belediye başkan adayı açıklandığında net olarak öğrenmiş olacak. Partide içerisinde devam eden süreçlerdir bunlar, geri kalan kısmını temenni olarak görüyorum” açıklaması geldi.  

"ÇOK SAYIDA TEKLİF ALDIĞIM DOĞRU AMA..."
Gündeme damga vuran 'Tire' mesajlarının ardından Duran'dan da merakla beklenen açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tire Belediye Başkanı çok sayıda partiden katılım ve adaylık teklifi aldığını ancak herhangi bir başvurusu bulunmadığını açıkladı. 

Duran açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Hep birlikte yaptığımız başarılı çalışmalarla dolu bir dönemin ardından, yeniden adaylığım konusunda kamuoyunda çeşitli açıklamalar olduğunu görüyorum. Bir çok siyasi partiden katılım ve adaylık teklifi aldığım doğrudur. Buna karşın herhangi yapılmış bir adaylık başvurum bulunmamaktadır. Görevimin başında, hemşehrilerim için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyorum.
Saygılarımla...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir