MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve tarihler belli oldu: CHP'de 2 ilçe sandık başına!
Politika
13 Temmuz 2021 Salı 19:47

Ve tarihler belli oldu: CHP'de 2 ilçe sandık başına!

CHP İzmir’de bayramlaşma programı ile pandemi nedeniyle kongreleri yapılamayan Menemen ve Kınık ilçelerinde sandık kurulma tarihi belli oldu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu'nun haftalık olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye yönetiminin AK Parti'ye kaptırılması sonrasında görevden alınan ve 5 kişilik geçici yönetimin atandığı Menemen için olağanüstü kongrenin 8 Ağustos'ta yapılması için karar alındı.

Ayrıca yaşanan istifalar sonrasında yönetimin düştüğü ve sonrasında kayyum atanan Kınık'ta da seçimin 15 Ağustos'ta yapılacağı belirtildi.

SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI?
Menemen'de belediye idaresinin meclis seçiminde AK Parti'ye kaptırılmasının ardından görevden İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve yönetimi görevden alınmıştı. Sonrasında Ömer Güney başkanlığa atanırken 5 kişiden oluşan geçici yönetime de görev verilmişti.

Kınık'ta da başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde sağlık sorunlarını gerekçe gösteren İsmail Yılmaz istifa kararı almıştı. Sonrasında ilçe yönetimi kendi arasında yaptığı seçimle başkan olarak Hüseyin Kocabaş'ı belirlemişti. İl yönetiminin ise yeni bir yapıdan yana tavır aldığı iddia edilmişti. Bunun üzerine istifalar yaşanınca yönetim düşmüştü. Olaylar neticesinde Ahmet Kanat başkan olarak atanmıştı.

BAYRAMLAŞMA TARİHİ DE BELLİ OLDU 
Öte yandan CHP vaka sayılarının azalması nedeniyle bayramlaşma programını yüz yüze yapma kararı aldı. CHP İzmir İl Örgütü, pazartesi saat 11:00’de İzmir Sanat’ta bayramlaşacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir