MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Virüse kapanan kapılar açlığa açılıyor!
Güncel
27 Mart 2020 Cuma 10:30

Virüse kapanan kapılar açlığa açılıyor!

Tenekeli Mahalle’de yaşayan gönüllü bir grup genç, yevmiyeyle çalışan ancak salgın nedeniyle evden çıkamadığı için gelirinden olanlara kendi imkanları ve yardım severlerin desteğiyle gıda paketleri dağıtıyor.

Tenekeli Mahalle, İzmir’in en eski semtlerinden biri. Mahalle sakinlerinin büyük bir kısmı kağıt toplayıcılık ve ev işçiliği gibi düzensiz işlerde çalışıyor. Emeklilik, ücretli izin hakkı ya da sigortaları yok. Gündelik işlerden kazandıkları parayla geçiniyorlar. Ancak koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla herkes gibi bir süredir onlar da evlerine kapandı. Çalışamadıkları için bazı ailelerin yiyecek alacak paraları dahi yok. Hastalığın yanı sıra açlık tehlikesiyle de karşı karşıyalar.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre evden çıkamadığı için gelirinden olanlara kendi imkanları ve yardım severlerin desteğiyle gıda paketleri dağıtan gönüllü bir grup genç ise dayanışma ile zor günlerin üstesinden gelmeye çalışıyor. 



AĞLAYARAK YARDIM İSTEDİLER

Tenekeli Mahalle’de yaklaşık 1 yıldır faaliyet gösteren Okuyan Roman Gençlik Hareketi ve Tepecik Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yürüten Yunus Emre Hiçyorulmazlar, kurdukları dayanışma ağından şöyle bahsetti: “Ben bu mahallede dünyaya geldim. Mahallede yaşayan 7 üniversiteli arkadaşımla bu derneği kurduk. Amacımız Roman kökenli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini, ekonomik durumlarını, eğitim ve kültür seviyelerini arttırmak, kentsel yaşama entegrasyonlarını geliştirmek ve önyargıları yıkmak. Ve hepsinden önemlisi çocukları eğitime yönlendirmek. Ancak Covid-19 salgınından dolayı şu an insanlarımız hem ekonomik hem de psikolojik olarak yıpranmış vaziyette. Hatta içinde bulunduğumuz durumdan dolayı eşi çalışmaya, kendileri de ev temizliğine gidemeyen bazı kadınlar derneğimize gelip ağlayarak bizden yardım istediler. Evde çocukları yemek bekliyor, kiralarını ödeyememişler… Biz de mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerinin bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için gıda paketleri hazırlayıp dağıttık. Ayrıca yardım paketlerini dağıtırken bilgilendirici broşürler de ilettik kendilerine. Önümüzdeki günlerde de hijyen paketleri dağıtmayı planlıyoruz. Mahallemiz salgın başladığından beri sadece bir kez dezenfekte edildi. Yetkililerin bu sayıyı da arttırması lazım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir