MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde ‘elektrik’ krizi: Güç, Tugay’ı hedef aldı!
Politika
29 Ekim 2026 Perşembe 15:26

YENİ Parti'nin 29 Ekim töreninde ‘elektrik’ krizi: Güç, Tugay’ı hedef aldı!

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yılı kutlamaları çerçevesinde YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif çelenk sunma töreninde ‘elektrik’ krizi yaşandı. Güç, tören sırasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alana elektrik verilmediğini öne sürdü.

GERÇEKİZMİR – İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yılı kutlamaları çerçevesinde YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen alternatif çelenk sunma töreninde ‘elektrik’ krizi yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, YENİ Parti İl Başkanı Çağatay Güç'ün yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, YENİ Parti Grup Başkan Vekili Yağmur Yurdakul Özkan, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

"CEMİL TUGAY’IN TALİMATIYLA ELEKTRİK VERİLMEDİ"

Tören sırasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alana elektrik verilmediği öne sürüldü. Yaşanan duruma sert tepki gösteren YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, bunun siyasi bir engelleme olduğunu savundu.

“YENİ PARTİ’DEN KORKUYORLAR”

AK Parti’nin ve AK Parti’ye geçen Cemil Tugay’ın halkın umudu olan YENİ Parti’den korktuğunu söyleyen Başkan Güç, “Bugün, Cumhuriyetimizin 103. Yılında, çelenk sunma törenimizde Cemil Tugay’ın talimatıyla elektrik verilmemesi, AKP iktidarının ülkemizin umudu olan YENİ Parti’den ne kadar korktuğunun bir sonucudur. Cumhuriyet’in meydanlarında kimsenin sesini kısmaya, kimsenin iradesini yok saymaya hakkınız yoktur! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, aldığı oylara karşı sorumluluk taşıyan bir makamdır. Ancak Cemil Tugay ise bu şehrin en yalnız, en mutsuz ve en umutsuz kişisidir. İzmir halkından kaçan, korkarak siyaset yapan ve AKP iktidarının tehditlerine boyun eğen Cemil Tugay, Basmane arazisi üzerinden alınan kararların hesabını İzmir halkına vermek zorundadır. Unutmayın, İzmir; Cumhuriyet’in, halk iradesinin ve kamu yararının şehridir! Değerli İzmirliler! Sorunlarımız büyük. Engeller yüksek. Ama biz bu yolu çok daha zor koşullarda yürüdük. Varoluş mücadelesi verdik. Bugün ülkemiz bunca zorluğa rağmen ayaktaysa; milletimizin birlikteliği, ülkemize olan sevgimiz, devletimize ve daha iyi günlere olan inancımız sayesindedir. Biz, yokluklar içinde bağımsızlığını kazanmış, büyük fedakârlıklarla bir devlet kurmuş milletin evlatlarıyız. Bu geçmişle övünmek hakkımızdır. Ancak o geçmişin sorumluluğunu taşımak da görevimizdir. Birbirimize sırtımızı dönmeden; gençlerimizin umudunu, büyüklerimizin huzurunu büyüterek yolumuza devam etmeliyiz” diye konuştu.

“İZMİR’İN TOPRAĞI KİMSENİN RANT MALZEMESİ DEĞİLDİR”

Kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak bilinen alanın satışına ilişkin tepkisini dile getiren Başkan Güç, “Kıymetli hemşehrilerim, İstanbul’a ihanet ettiklerini kendi ağızlarıyla itiraf edenler, bugün gözlerini İzmir’e dikmişler! İstanbul’da uyguladıkları rant siyasetini, bugün ilk iş olarak ‘Basmane Çukuru’ arazisi üzerinden İzmir’e taşımak istiyorlar. Buradan açıkça söylüyorum: İzmir’in toprağı, arsası ve kamusal değerleri kimsenin siyasi hesaplarının ve rant pazarlıklarının malzemesi değildir! İzmir’in geleceğini kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklara teslim etmeyeceğiz. İzmir’in geleceği üzerinden kimlerin, hangi yetkiyle, kimin yararına karar verdiğinin hesabını soracağız” ifadelerini aktardı.

“EMANETİ DEVRETMEK GÖREVİMİZDİR”

Cumhuriyet’in ve sahip olduğu değerlerin önceki nesillerden alındığını ve genç nesillere emanet etme sorumluluğu taşıdıklarını aktaran Başkan Güç, “Kıymetli yurttaşlarım, asla umutsuzluğa kapılmayınız. Milletimiz, tarih boyunca en zor şartlarda bile bağımsızlığından ve kendi geleceğini kurma iradesinden vazgeçmedi. Cumhuriyet, işte bu iradenin eseridir. İzmir, 1923’te savaşın küllerinin üstünde masaya oturdu ve ülkenin yolunu birlikte çizdi. Bugün de çıkış yolu aynı: ortak akıl, dayanışma ve birlikte üretme iradesi. Bugün de önümüzdeki güçlükleri aşacak güce sahibiz. Yeter ki birbirimize güvenelim, aklı ve bilimi rehber edinelim, adaletten ve dayanışmadan ayrılmayalım. Yeter ki bu ülkenin geleceğini ortak davamız bilelim. Unutmayın; bu memleket hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu Cumhuriyet hepimizin. Bizi birbirimize bağlayan, Cumhuriyet’imizi daha güçlü yarınlara taşıma irademizdir. Bizden önceki kuşaklardan bir emanet devraldık. Bu emaneti; bağımsızlığını koruyan, gücünü adaletten alan, ilelebet payidar kalacak bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak devretmek, tarihimize ve milletimize borcumuzdur. İzmir’den, kurtuluşun ve kuruluşun şehrinden, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında mücadelemizi; emeğin karşılığını bulduğu, adaletin herkese ulaştığı, gençlerin geleceklerini başka ülkelerde aramak zorunda kalmadığı, yurttaşların yarınından korkmadığı bir Türkiye inşa etmek için veriyoruz. Ruhun şad olsun Atam! Ruhunuz şad olsun vatanperver şehitlerimiz! Ruhunuz şad olsun Cumhuriyetimizin kurucuları! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Cumhuriyetimiz! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir