MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YÖK'ün KPSS raporu savcılıkta!
Güncel
27 Ekim 2022 Perşembe 15:35

YÖK'ün KPSS raporu savcılıkta!

İptal edilen KPSS sınavıyla ilgili Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ön incelemesini tamamladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar "İdari süreçle ilgili sıkıntılar var, bu tespitlerimizin yer aldığı raporu savcılığa ilettik" dedi. Özvar, üniversite sınav sistemi ve denklik tartışmalarıyla ilgili de açıklamalar yaptı.

Bir yayınevinin sorularının sorulduğu iddiasıyla iptal edilen KPSS sınavıyla ilgili YÖK ön incelemesini tamamladı. Ön incelemeye ilkişkin rapor, savcılığa gönderildi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Profesör Doktor Erol Özvar, raporda soru benzerliği iddiası ortaya atıldıktan sonra yürütülen idari sürece ilişkin değerlendirmelerin yer aldığını söyledi.

Özvar, "İdari süreçle alakalı sıkıntılar var bu tespitlerimizi ilettik" dedi.

Dönemin ÖSYM Başkanı Halis Aygün, benzer soru iddiasını aynı gün reddetmiş ve ardından görevinden alınmıştı. YÖK Başkanı soru benzerliği olup olmadığının savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkarılacağını da söyledi.

BARAJSIZ ÜNİVERSİTE SİSTEMİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Ankara'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen YÖK Başkanı Özvar, üniversite sınav sistemi ve baraj uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalar da yaptı.

Özvar, "Bir soru yapan bile üniversiteye girecek" eleştirilerini hatırlatarak, barajsız girişin ilk kez uygulandığı 2022 üniversite sınavından sonra başarı sıralaması istenmeyen bölümlerin puan ve sıralamaların yükseldiğine dikkat çekti.

Özvar, ''Barajsız sistem sürecek, hem sınava giren aday sayısı hem de puanlar bu sınavda da yükselecek" dedi.

DİPLOMA DENKLİĞİ TARTIŞMASI
Verilere göre 2022 yılının ilk 8 ayında 7013 başvurunun 3291'ine denklik verildi. 368'i reddedildi. Diğerleri inceleniyor.

YÖK Başkanı, "Muazzam bir piyasa, diploma sözü veren aracılar var öğrencilerimiz çok dikkatli olmalı" uyarısı yaptı. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir