MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YSK'nın İstanbul kararına İzmir'den sert tepkiler: Kim/ne yorum yaptı?
Politika
6 Mayıs 2019 Pazartesi 20:16

YSK'nın İstanbul kararına İzmir'den sert tepkiler: Kim/ne yorum yaptı?

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Karar İzmir'den CHP ve İYİ Parti cephelerinden sert tepkiler geldi.

GERÇEKİZMİR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

Kararın 4'e karşı 7 oy ile alındığı bildirildi. YSK iptal kararını, sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük iddiasına dayandırdı. Yeniden seçimler 23 Haziran'da yapılacak. Kararla birlikte Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası geri alınacak.

Yaşanan flaş gelişmeye yönelik İzmir’de CHP ve İYİ Parti’den sosyal medya üzerinden açıklamalar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: İstanbul seçimleri hakkında verilen karar kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Fakat yılgınlık ve karamsarlığa asla yer yok. Başlayan değişimi hiçbir güç durduramaz.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: YSK emanet ettiğimiz sandığı koruyamadı. Bir hukuk kurumu hukuk dışına çıktı ve artık meşruiyeti tartışılmalıdır. Ama ne olursa olsun gaspedilen sandık geri alınacaktır. Milli irade çalınamaz.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Demokratik kurumları bir bir lagvedilen ülkemizde sandık iradesi de gasp edildi.Ülkemiz bu kararla, artık milli iradenin sonuçlarının dahi tanınmadığı ilkel bir tek adam rejimine indirgenmiştir. Asla pes etmeyeceğiz, İstanbul’u vermeyeceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: Hiçlik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı...

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Değişim kaçınılmaz asla umutsuzluk yok. Yarınlar çok daha güzel olacak.El ele kol kola omuz omuza!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Hukuk , Adalet, Demokrasi çiğnendi az önce Deli Saçması bir iptal kararıyla...

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Demokrasi ile gerileyen diktatörlük, dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde daha evveli mühürsüz oylarla yaptığı darbeyi bu sefer İstanbul'da sudan sebeplere dayanarak yaptı. Kaybeden demokrasi, kaybeden serbest seçimler, kaybeden Türkiye olmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu sefer de biz kazanacağız. Baharın gelişi engellenemez.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar: Hangi demokrasi ? Hangi hukuk ? Siz İstanbul’un orta yerinde Adalet’i infaz ettiniz...Unutmayın dünya sizi izliyor

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’dur. Baharın gelişini kimse engelleyemez. Her şey çok güzel olacak. Her türlü hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa rağmen… Her şey çok güzel olacak!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: İstanbul halkının iradesini yok sayanlar ve seçimi yenileme kararıyla demokrasiye set koyanlar, bir kez daha  vatandaşların vicdanında ve 2’nci kez sandık başında kaybetmeye mahkum olacaklardır. Biz inanıyoruz ki tüm engellemelere rağmen her şey çok güzel olacak.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan: Taşınızla,topunuzla,hukuksuzluğunuzla, bütün gücünüz ile gelin; biz kazanacağız!

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ: Bu karar aslında ülkeyi yönetemeyeceklere bir can simidi atarak kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Bu karar sadece İstanbul Belediye Başkanlığının yenilenme isteğinin dışında "SOS" vermiş başkanlık sisteminden parlamenter sisteme dönüşün yolunu açacaktır.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen: 47 yıl önce üç fıdanı idam eden zihniyet bugün de demokrasimizi idam etmiştir. YSK’nın almış olduğu bu karar ülkemiz demokrasisine vurulmuş büyük bir darbedir. 31 Mart’ta İstanbul’da milli irade Cumhuriyet Halk Partisi lehine tecelli etmiştir. Sandıkta kazanılan seçimin masa başında kaybedilmesini vicdanlar kabul etmez. Aynı seçmen listeleriyle seçime girildiği takdirde inanıyorum ki, İstanbul seçmeni, hem YSK’ya hem Cumhur İttifakı’na çok daha büyük oy farkıyla gereken dersi verecektir.

CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candan: Biz bir kere kazandık ya, yine kazanırız!

CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Balbay: YSK sadece  İstanbul seçimlerini iptal etmedi; hukuku, adaleti, seçim güvenliğini de iptal etti. Karamsarlığa düşmemeli. Yeniden mücadele yollarına düşmeli.

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger: Kara gün!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir