MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yağışlar barajlara yaradı: Tahtalı yüzde 25'e dayandı!
Güncel
13 Şubat 2026 Cuma 09:10

Yağışlar barajlara yaradı: Tahtalı yüzde 25'e dayandı!

İzmir’de son günlerde etkili olan yağışlar kentin içme suyu sağlayan barajlarında yüzleri güldürdü. Kentin en büyük su kaynağı Tahtalı Barajı yüzde 24,04’e ulaşırken, "dibi delik" Gördes yüzde 12,04'e yükseldi.
GERÇEKİZMİR - İzmir’de son günlerde etkili olan yağışlar kentin içme suyu sağlayan barajlarında yüzleri güldürdü.

Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların 13 Şubat 2026 tarihli güncel doluluk oranları yayımlandı. Veriler, geçen yılın aynı dönemine göre tüm barajlarda artış yaşandığını ortaya koyarken, özellikle Tahtalı ve Gördes barajlarındaki seviyeler dikkat çekti.

Tahtalı yüzde 25’e dayandı

İzmir’in en büyük içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı’nda aktif doluluk oranı yüzde 24,04 olarak açıklandı. Barajdaki toplam su hacmi 88 milyon 600 bin metreküp, kullanılabilir su hacmi ise 69 milyon metreküp olarak kaydedildi. Geçen yıl aynı tarihte doluluk oranı yüzde 14,56 seviyesindeydi.

Gördes’te yükseliş sürüyor

Gördes Barajı’nda aktif doluluk oranı yüzde 12,04 olarak ölçüldü. Toplam su hacmi 68 milyon 240 bin metreküp, kullanılabilir su hacmi ise 52 milyon 740 bin metreküp olarak açıklandı.

Güzelhisar zirvede

En yüksek doluluk oranı yüzde 74,13 ile Güzelhisar Barajı’nda ölçülürken, Toplam su hacmi 118 milyon 250 bin metreküp, kullanılabilir su hacmi ise 106 milyon 290 bin metreküp olarak açıklandı. Aktif doluluk oranı yüzde 74,13’e ulaştı. Geçen yıl aynı tarihte bu oran yüzde 69,05 seviyesindeydi.

Ürkmez Barajı’nda doluluk oranı yüzde 61,76 olarak kaydedildi. Barajdaki kullanılabilir su miktarı 5 milyon 95 bin metreküp oldu. Geçen yıl aynı dönemde doluluk oranı yüzde 27,25’ti. 

Balçova Barajı’nda ise aktif doluluk oranı yüzde 58,88’e çıktı. Toplam su hacmi 4 milyon 625 bin metreküp, kullanılabilir su hacmi 4 milyon 488 bin metreküp olarak açıklandı. Geçen yıl aynı tarihte doluluk oranı yüzde 35,95’ti.

Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda aktif doluluk oranı yüzde 51,94 olarak ölçüldü. Kullanılabilir su hacmi 8 milyon 310 bin metreküp oldu. Geçen yıl aynı tarihte doluluk oranı yüzde 20,76 seviyesindeydi.

(13 Şubat 2026 Barajların Durumu)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir