MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yarım asırlık baraj planı gitti, tarım arazisi geldi!
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2022 Perşembe 12:05

Yarım asırlık baraj planı gitti, tarım arazisi geldi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde planlama raporu 1970 yılında, kesin projeleri ise 1980 yılında tamamlanan Kunduz Barajı’nın yapımı gerçekleştirilemedi. Kamulaştırma maliyetlerinin yüksekliği ve alanda bulunan tarım arazileri nedeniyle DSİ programından çıkarılan yatırımın yapılması planlanan 350 hektarlık alanın statüsünün ‘tarım arazisi’ olarak değiştirilmesi kararı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce askıya çıkarıldı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Aliağa ilçesinde yapılması planlanan ve kesin projeleri 1980 yılında tamamlanan Kunduz Barajı‘nın uygulaması Dikili-Aliağa Çandarlı otoyol güzargahının bir kısmının baraj rezervuar alanından geçmesi, baraj göl sahasının planlama çalışmasında yer alan alanların yüzde 90’lık kısmının özel mülkiyete kayıtlı olması, baraj rezervuarının büyük kısmının 1. ve 2. sınıf tarım arazilerinden oluşması ve özel mülkiyete ait arazilerin kamulaştırma maliyetlerinin 124 milyon TL’ye kadar çıkabilecek olması nedeniyle Devlet Su İşleri(DSİ) yatırım programından çıkarıldı. 

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın amaç, ile ve stratejileri ile Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin çevre düzeni planlarında değişiklikleri düzenleyen maddeye göre ‘değişen verilere bağlı olarak planın güncellenmesi’ gereği duyuldu. 

Alınan kararla birlikte Aliağa’da baraj uygulaması için planlanan alanın statüsü ‘tarım arazisi’ olarak değiştirildi. 

Karar onaylanmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunularak İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce askıya çıkarıldı. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir